Waarom een vloercoating kopen verstandig is!

Of je nu de vloer in de keuken, woonkamer of garage wilt aanpakken: het is natuurlijk belangrijk om dit project grondig aan te pakken. En te kiezen voor een vloer die niet alleen strak en stijlvol oogt, maar ook tegen een stootje kan. Als je kiest voor coating voor de vloer kopen, kies je voor een mooie en goede vloer met flink wat voordelen. Vloercoating kopen is om diverse redenen erg aantrekkelijk. Maar hoe zit dit precies? Wat wordt er eigenlijk onder coating voor vloeren verstaan? En waarom zijn er steeds meer woningeigenaren en ook ondernemers die de keuze maken voor vloercoating kopen?

Wat wordt er onder coating voor vloeren verstaan?

Coating is een speciale variant kunsthars, die op reeds bestaande vloeren wordt aangebracht. Doorgaans gaat het hierbij om een laagje van 1 of maximaal 2 millimeter dikte. vloercoating kopen is daarmee een goed, voordelig en stilistisch mooi alternatief voor de traditionele gietvloer. Vloercoating is namelijk veel voordeliger dan een complete gietvloer laten leggen, maar heeft wel veel vergelijkbare voordelen die gietvloeren ook hebben. Daarom is het niet zo verwonderlijk dat coatingvloeren zich in een groeiende belangstelling mogen verheugen onder particuliere woningbezitters en ondernemers.

Een goedkoop alternatief voor een gietvloer

Een coating voor de vloer kopen is een voordelig alternatief voor de kunststof gietvloer. dit komt omdat er bij coating een dunnere kunststof harslaag op een bestaande vloer wordt aangebracht. De laag is een stuk dunner dan bij gietvloeren en kan snel worden aangebracht. Dit alles maakt coatingvloeren een voordelige keuze qua vloersoort.

Een schone en hygiënische vloersoort

Coating voor de vloer kopen is om nog een andere reden meer dan aantrekkelijk: de vloeren die je hiermee creëert hebben geen naden. Doordat ze dus naadloos zijn, kan er geen troep en smerigheid door de naden in de vloer trekken. Coatingvloeren zijn dan ook relatief hygiënisch en ook eenvoudig schoon te houden.

Kleurenvariaties in overvloed

Wat coatingvloeren voorts ideaal maakt voor elk type woning, is dat deze vloersoort in nagenoeg alle kleuren verkrijgbaar is. Verder kun je ook, wat bijvoorbeeld handig is in een bedrijf of winkelpand, functionele symbolen, teksten en/of patronen in de coating laten aanbrengen. Dus of je nu van moderne, klassieke of Scandinavische kleuren houdt of gewoon een praktische vloer in jouw kantoor of winkelpand wilt laten leggen: met een vloer met coating is er veel mogelijk.

Brede toepassingsmogelijkheden van coating

Als je een gietvloer in jouw woning of bedrijfspand hebt liggen die beschadigd is geraakt, kun je deze razendsnel en voordelig laten repareren door er een coatinglaag op aan te brengen. Dit is aanzienlijk goedkoper dan een compleet nieuwe gietvloer laten plaatsen. Ook kun je een houten vloer die aan vernieuwing toe is, met een coatinglaag afdekken. De levensduur van jouw laminaat of parket wordt op deze manier enorm verlengd. Vooral omdat vochtigheid en nattigheid niet mer het hout in kan trekken en de vloer niet meer kan beschadigen.

Er zijn ook wel enkele nadelen

Net als elke vloersoort heeft ook de coatingvloer enkele minpunten. Een nadeel is dat de vloer minder sterk is dan een gietvloer. Ook zijn oneffenheden op de ondervloer vaak nog, door de coating heen, zichtbaar. Tenzij je kiest voor een donkere kleur coating. Ten slotte is coating niet geschikt voor fabriekshallen en loodsen, omdat de vloer maar minder gewichtsbelasting aan kan dan een gietvloer.