Waarom een klimaatplafond kiezen?

Het weer is alweer behoorlijk aan het afkoelen en wil je dus lekker warm in je huis zitten zodra je thuis komt na een lange dag. Normaliter zou je dus een radiator aan kunnen zetten, maar tegenwoordig heb je ook een klimaatplafond. Benieuwd wat het is? Lees dan gauw verder.

Klimaatplafond

Een klimaatplafond is een klimaatsysteem dat uit een constructie van metaal bestaat. Hiermee is het mogelijk om ruimtes zowel te verkoelen als te verwarmen. Het werkt voornamelijk door stroming van water, waaronder er geen tochtproblemen ontstaan en ook minder energie wordt verbruikt.

Een kwalitatieve klimaatplafond heeft zijn voordelen, vooral in tegenstelling tot een radiator. Het is namelijk zo dat een comfort klimaatplafond de ruimte waarin het is geïnstalleerd zowel kan verwarmen als koelen. Dit gebeurt via een energiezuinig en duurzaam systeem dat is verwerkt in de gipskartonplaten. Dus in principe vervangt het een airco en een radiator, doordat er genoeg extra ruimte is omdat er een radiator ontbreekt. 

Daarnaast heeft het koelen ook zijn voordelen. Het is namelijk zo dat er nauwelijks geluidsoverlast is, zoals men zou hebben met een traditionele airconditioner. Hiermee komen er ook geen nare stofdeeltjes vrij in de lucht en dus is dit een stuk fijner en gemakkelijker voor mensen met bijvoorbeeld ademhalingsproblemen of voor mensen met een stofallergie. Al met al kan er dus gezegd worden dat een klimaatplafond niet voor geluidsoverlast zorgt, niet voor stof in de lucht, maar ook niet voor hoge elektriciteitskosten doordat het een energiezuinig systeem is. Als resultaat kan men hier een goed nachtrust aan overhouden en natuurlijk ook wat extra in de portemonnee!

Tot slot is het ook natuurlijk handig om te weten hoe het zit met het onderhouden van een klimaatplafond. Een klimaatplafond is onderhoudsvrij omdat er geen mechanische onderdelen verwerkt zijn. Hiermee kun je wel concluderen dat je zeer lage onderhoudskosten hebt én ook nog eens energiekosten.