Dat er wel eens vieze geurtjes uit het toilet komen zal niemand verbazen. Als dit echter de standaard is, gaat dit ten koste van de leefbaarheid van je eigen huis. Het lieft wil je de geurtjes elimineren. Als dat niet kan is maskeren de beste optie. In deze blog vertellen wij je hoe je voortaan altijd een fris ruikend toilet hebt.

1. Maak regelmatig schoon

Door je toilet met enige regelmaat schoon te maken kun je een hoop stank voorkomen. Ook voor het toilet geldt: voorkomen is beter dan genezen. Nu hoef je echt niet iedere dag met een toiletborstel aan de gang te gaan, maar zorg wel dat je regelmatig blijft schoonmaken. 

2. Lekker geurtje

Het aanbrengen van een lekker geurtje kan al een hoop schelen. Dit kun je op verschillende manieren doen. Denk hierbij aan een toiletblokje met een lekkere geur, maar een luchtverfrisser werkt natuurlijk ook prima. Wissel wel regelmatig van geur, zodat je niet gewend raakt aan de geur en deze na een tijd niet meer ruikt.

3. Pas op met bleekmiddel

Bleekmiddel wordt in veel huishoudens gebruikt om het sanitair mee schoon te krijgen. Echter is dit niet het beste middel om voor je toilet te gebruiken. Bleekmiddel heeft namelijk een versterkende werking op de geur van urine. Als jij al last hebt van urine geur is het dus niet verstandig om dit middel te gebruiken. Gebruik in plaats daarvan schoonmaakazijn of allesreiniger. Dit zijn beide krachtige middelen, zonder de nare bijwerkingen van bleek.

4. Kijk verder dan alleen de toiletpot

Soms komen ongewenste geurtjes niet uit de toiletpot maar van daaromheen. Zo kan de wasbak ook nare luchtjes veroorzaken. Spoel deze ook regelmatig door en neem deze mee in je schoonmaak met allesreiniger. Nog steeds last van urine lucht? Dan zou dat zomaar uit de voegen kunnen komen. Na verloop van tijd kan de geur van urine in de voegen trekken. Met een schoonmaakdoekje ga je dit er helaas niet uit krijgen. Gebruik een mix van heet water en schoonmaakazijn en ga met een schuurspons goed te werk. Je zult hard moeten boenen, maar als de geur er eenmaal uit is ruikt jouw toilet weer helemaal spic en span!