Helaas gaat het niet altijd alleen maar over de mooie kanten van verhuizen en een nieuwe woning inrichten. Jaarlijks verliezen tientallen mensen hun woning door bijvoorbeeld financiële achterstand, ouderdom of overlijden.

Het is dan aan de makelaar, woningeigenaar of verhuurder om de woning woonklaar te maken en op te leveren aan nieuwe bewoners. Hoewel het makkelijk klinkt hebben verhuurders en verkopers hier veel moeite mee. Het kost een verhuurder moeite om zich te ontdoen van al het materiaal, zonder veel schade te maken aan zowel de woning als de inboedel.

Bovendien worden er veel (onnodige) kosten gemaakt, kosten die bij het raadplegen van een woning-ontruimingservice verholpen zijn. Hier volgen de trends die het ontruimen van de woning soepel en voordelig laten verlopen.

Inboedel opkopen

Nieuw of weinig gebruikte inboedel levert geld op. Vaak zet een bewoner die zijn huis verlaat de spullen te koop. In het geval van woning-ontruiming ligt dit vaak anders. De bewoner heeft dan een betalingsachterstand of komt tot overlijden, waardoor de spullen achterblijven voor de staat of de nakomelingen.

De spullen zijn dan in prima staat maar leveren geld op als ze verkocht kunnen worden. De woning-ontruimingservice heeft de juiste middelen om de juiste personen te bereiken die op zoek zijn naar dergelijke producten. De deal om de inboedel geheel op te kopen wordt dan ook vaak gedaan door de ontruimingservice en levert aantrekkelijke bedragen op.

Het voordeel hiervan is dat de kosten weer dalen. Dankzij de professionaliteit van de ontruimingsservice wordt de inboedel zonder schade verwijderd en levert het de maximale prijs op.

Senioren verhuizing

De vergrijzing in Nederland groeit al jaren en belooft nog minimaal tot het jaar 2040 door te gaan. Het gevolg hiervan is dat ouderen die niet meer zonder begeleiding kunnen leven of tot overlijden zijn gekomen de senioren woningen zullen moeten verlaten.

Al deze woningen zullen dan weer in hoog tempo moeten worden klaargemaakt. Vanwege de vergrijzing zullen deze woningen ook erg gewild blijven en in een korte periode woonklaar opgeleverd worden.

Met de expertise en het vakmanschap van een ontruimingsservice is het mogelijk in een hoog tempo en voordelig senioren verhuizingen te realiseren.