Wanneer je gaat verhuizen kan dit veel stress opleveren. Er zijn vaak veel verschillende zaken die je moet regelen als je gaat verhuizen. Het is belangrijk dat je dan het overzicht behoud. Zolang je overzicht hebt zul je zien dat een verhuizing nog best kan meevallen. Om ervoor te zorgen dat in ieder geval het inpakken van je spullen goed gaat zou je deze tips kunnen gebruiken.

Ga per kamer te werk

Als je wilt gaan beginnen met inpakken is het slim om per kamer te werk te gaan. Het is het beste als je in iedere doos alleen de spullen hebt die je per kamer nodig hebt. Je hoeft dan niet constant met de doos heen en weer te slepen om hem vol te krijgen. Wat slim is om te doen als je nog zit met een half gevulde doos is om deze verder te vullen met spullen waar je nog niet precies van weet waar het heen moet. Je kunt hem dan in eerste instantie uitpakken in de kamer waar die het meeste voor bedoeld is en de kleine spullen zonder bestemming laat je dan nog even.

Gebruik een systeem tijdens het inpakken

Wat ook erg handig is om te doen is werken met een systeem. Het is namelijk zo dat je vaak eerst bepaalde dingen weet terug wilt vinden om snel te kunnen gebruiken. Om ervoor te zorgen dat je dit dan ook weer snel kunt vinden, is het slim om een nummer systeem op de dozen te doen. Behalve op de doos te schrijven naar welke kamer deze moet, schrijf je er ook een nummer op. Met 3 als nummer met de minste prioriteit en 1 met de meeste. Je zult zien dat je dan eerst de dozen vult die een 3 zullen krijgen. Deze spullen gebruik je het minst, daardoor heb je ze als eerste niet meer nodig en als laatste pas weer nodig. Door de cijfers erop te schrijven merk je dat je een veel beter idee krijgt van wat in welke doos zit. Als je dat weet vind je alles ook sneller terug.

Begin op tijd van start met het inpakken van al je spullen

Wat belangrijk is om stress te voorkomen is dat je op tijd begint met alles en zo ook het inpakken van je spullen. Je wilt wel graag dat je alles wat je dagelijks gebruikt nog wel bij de hand houd. Dingen die je wel mee gaat nemen maar niet dagelijks gebruikt kun je het beste maar meteen inpakken. Dit zorgt ervoor dat je een groot gedeelte al ruim van te voren klaar hebt.

Zorg voor het juiste verhuismateriaal

Bij het verhuizen wil je het liefst dat alles heel blijft en dat je het gewoon weer kunt gebruiken. Dit kun je vaak op verschillende manieren doen. Het belangrijkste is dat je gebruik maakt van sterke verhuisdozen. Dan wil je het daarin ook nog goed beschermen. Zo hoor je weleens dat mensen breekbare dingen oprollen in handdoeken en theedoeken. Het beste is toch om gebruik te maken van speciaal inpakpapier om te gebruiken met verhuizen.