Het eerste waar je aan denkt bij het kopen van een fotolijstje is natuurlijk hoe deze gaat plaatsen in je interieur. Dit kan in sommige gevallen problemen opleveren wanneer je niet weet hoe je dit fotolijstjes in jouw interieur kan verwerken. Het is belangrijk om op een aantal dingen te letten voordat je hieraan begint. Gelukkig heb ik speciaal voor jou hieronder drie tips waar je op moet letten voordat je een fotolijstje in jouw interieur gaat verwerken. 

Tip 1. Kleurencombinatie

Het eerste waar je goed op moet letten bij het stylen van fotolijstjes in jouw huis is de kleurencombinatie. Sommige kleuren passen erg goed bij elkaar. Maar andere kleuren vloeken juist heel erg. Dat wil je natuurlijk niet terugzien in jouw interieur. Kleuren die goed bij elkaar passen zijn kleuren die op elkaar volgen in de kleuren cirkel. Wat ook goed bij elkaar past zijn lichtere en donkerdere kleuren van dezelfde tint. Ook kleuren die tegenover elkaar liggen in de kleurencirkel kun je prima combineren. Dit is een ietwat spannendere kleurencombinatie, maar werkt vaak heel erg goed.

Tip 2. Foto keuze

Natuurlijk is de foto die je in het fotolijstje stopt het allerbelangrijkste. Als jouw interieur vooral Mid-century of Scandinavisch ingericht is kun je het best gaan voor een zwart wit foto. In een Bohemien interieur kun je het best een kleurrijke vakantiefoto in jouw fotolijstje stoppen. In een landelijk interieur kun je het best gebruik maken van een foto met witte kleuren en natuurlijke tinten. In een Urban modern interieur kun je het best kiezen voor een extravagante foto. Veel kleur en verschillende vormen passen erg goed in dit interieur en daarom zou een foto die die elementen bevat erg goed staan in dat interieur.

Tip 3. Ophangplek

Je moet goed kijken waar jij denkt dat jouw fotolijstje het best staat. Je kunt ervoor kiezen om hem op te hangen. Dit zou erg mooi staan boven de bank. De meeste mensen hebben niks boven hun bank hangen terwijl het juist de perfecte plek is voor wat extra decoratie. Ook kun je ervoor kiezen om jouw fotolijstje neer te zetten. Dit kan heel mooi staan op een kastje. Bijvoorbeeld naast de tv of aan de eettafel. Ook zou je jouw fotolijstje op je nachtkastje neer kunnen zetten. Zo kun je er altijd naar kijken en staat het centraal in een kamer.