Een massagekussen kopen kan best prettig zijn als je regelmatig last hebt van je rug (hoewel het geen vervanging is voor een echt massage of een arts). Het is een kussen dat een aantal bewegende delen in zich heeft en zo kan je rug gemasseerd worden.

Werking

Het kussen zet je op een stoel en je gaat er tegenaan zitten. Vervolgens zet je het kussen natuurlijk aan en dan gaan er een aantal knobbels in het kussen ronddraaien. Deze maken een beweging die ervoor zorgt dat er op jouw rug zo gemasseerd wordt dat je pijn wordt verminderd, of je in ieder geval even een prettig gevoel krijgt. Sommige kussens zijn helemaal zacht en slap, maar er zijn ook hardere modellen. Deze kan je bijvoorbeeld aan een rugleuning vast maken of iets dergelijks. Ook kan het zijn dat het kussen wordt gecombineerd met een infrarood kussen. Dit is dus een kussen dat ook warmte af kan geven. Hoewel dit soort kussens er ook los zijn, kan het ook zijn dat het massagekussen wordt gecombineerd met zo’n warmte element.

Nut

Je kan je afvragen hoe nuttig zo’n kussen nou echt is. Het idee is natuurlijk hetzelfde als bij een massage. Er wordt op bepaalde plekken in je lichaam druk gezet, om daar eventuele pijn of spanning te verzachten. Dit kan een prettig gevoel geven en werkt bij zowel kussen als masseur hetzelfde. Toch is een echt masseur wel veel beter dan een kussen. Deze kun je situatie inschatten en daarnaar handelen, terwijl een kussen gewoon zo is gemaakt dat hij voor iedereen ongeveer werkt. Natuurlijk staat daar ook wel tegenover dat het kussen op de lange termijn veel goedkoper is dan steeds betalen voor een massage. Verder is het gewoon een prettig middel om in huis te hebben. Heb je een keer een beetje rugpijn, maar niet genoeg om een echte massage te nemen, dan kan het bijvoorbeeld wel eens een keer helpen.

Katten

Ga je voor een infrarood kussen, wees je er dan van bewust dat ook katten dol zijn op dat soort dingen. Hoewel dit soort dingen speciaal worden verkocht voor katten, in de vorm van warmte dekens (die mensen ook kunnen gebruiken natuurlijk), maakt de kat natuurlijk geen onderscheid, of dat nou een warmtedeken, toetsenbord, of massagekussen is. Pas daarmee dus op, dat je eventuele kat niet de boel sloopt voordat je zelf de kans hebt gehad er gebruik van te maken.