Een nieuwe vloer: waar let u op?

Bij het aanschaffen van een nieuwe vloer heeft u de keuze uit een tal aan opties. Er zijn verschillende soorten vloeren met ieder hun eigen uitstraling, materiaal en praktische voor- en nadelen. Kiest u voor een PVC vloer, een houten vloer of nog wat anders? Om te kijken welke vloer het best bij u en uw woning past heb ik de voor- en nadelen van een aantal vloeren op een rijtje gezet. Hopelijk helpt dit u bij het maken van een keuze!

PVC vloeren

PVC vloeren zijn gemaakt van harde kunststof. Ze kunnen eruitzien als hout, graniet, steen en nog veel meer. Het is een praktische vloer die niet snel slijt, gemakkelijk te onderhouden is en veel geluid in de woning dempt. Door de ontwikkeling van de PVC vloeren zijn er vrijwel geen nadelen over deze vloer te benoemen. De vloer is waterbestendig en hierdoor ook makkelijk schoon te maken. En oor de mensen die niet van koude voeten houden; een PVC vloer is geschikt voor vloerverwarming.

Gietvloeren

Bij gietvloeren zijn veel mensen bang dat de vloer kan ontsnappen bij het gieten door een glas in de woning.  De partij die je giervloer aanlegt let hier echter goed op en zorgt ervoor dat alles goed ligt. Als die eenmaal ligt heeft de gietvloer een ontzettend strakke, mooie uitstraling. Het zijn duurzame vloeren die enorm lang mee gaan en makkelijk kunnen worden schoongemaakt. Naast dit zorgt de vloer voor geluids- en warmte-isolatie. Zonder vloerverwarming kan een gietvloer echter wel enorm koud aanvoelen in de winter.

Houten vloer

De bekendste vloer is nog wel de houten vloer. Dit komt door hun natuurlijke karakter. Elke houten vloer is hierdoor een beetje anders dan de rest. Ondanks dat de houten vloeren erg populair zijn, kent deze vloer wel de meeste nadelen. Zo kan het hout uitzetten bij een hoge luchtvochtigheid en krimpen bij een lage luchtvochtigheid. Ook moet het onderhoud van deze vloer enorm zorgvuldig gebeuren, wat voor veel mensen toch een moeilijke klus is.

Iedere vloer heeft dus zijn voor- en nadelen. Ben jij goed in het onderhouden van je vloer? Dan is ook een houten vloer een goede optie. Kies welke vloer bij jouw smaakt pas en verzorg je vloer goed!