De AEG wasmachine staat vooral bekend vanwege zijn aantrekkelijke prijzen en zeer energiezuinige apparaten. Veel van de wasmachines hebben een energie label A+++. Dat is het meest zuinig dat op dit moment verkrijgbaar is. Die energiezuinige machines wassen desondanks uitstekend schoon. Dat komt doordat er speciale wasprogramma’s zijn ontwikkeld. Die zijn gericht op een laag waterverbruik en wassen bij temperaturen die niet te hoog zijn. Door goed na te denken over deze programma’s wordt enerzijds energie bespaard en wordt er anderzijds voor gezorgd dat je wasgoed minder snel slijt.

Een AEG wasmachine past altijd

Bij AEG wordt ook nagedacht over ruimtebesparende oplossingen. Een wasmachine is een fors apparaat, dat het grootste deel van de beschikbare ruimte in een washok in beslag neemt. Een AEG wasmachine is er al voor breedtes vanaf 34 centimeter. Dat zijn slanke voorladers. Bij iets meer breedte is een bovenlader een optie, vooral als je aan de voorzijde van de wasmachine weinig plek hebt. Voor woningen waar bijna helemaal geen plek is voor een wasmachine kun je kiezen voor een AEG wasmachine met een geïntegreerde droger. Dan profiteer je van alle gemakken bij het wassen en drogen, zonder dat dit veel ruimte kost.

Een AEG wasmachine kopen

Het kopen van een AEG wasmachine bestaat altijd uit twee stappen. Eerst moet je een model uitzoeken dat aan je eisen voldoet. Om dat te bepalen kijk je naar de beschikbare ruimte in je woning, naar het soort en de hoeveelheid was die je wilt doen en naar het aantal wasbeurten per week. Als je daar een geschikt model voor hebt gevonden op de site van AEG kun je op zoek gaan naar de beste aanbieding voor dat model. De beste plek daarvoor is wasmachine-aanbiedingen.nl. Je vindt daar aanbiedingen van alle grote leveranciers van een AEG wasmachine.