Wanneer je erg jong hebt, heb je niet of nauwelijks te maken met kosten. Op het moment dat je 18plus wordt ontstaan vaak al de eerste kosten. Echter, dit stelt niks voor in vergelijking met de kosten wanneer je op jezelf gaat wonen. Mensen die in het bezit zijn van een eigen huis, hebben vaak hoge kosten. Hierbij gaat het niet alleen om de huur.

Levensmiddelen

Een groot gedeelte van de maandelijkse kosten bestaat uit de levensmiddelen. Zo doet vrijwel elk huishouden wekelijks boodschappen. De kosten van de wekelijkse boodschappen verschillen enorm per gezin. Dit hangt onder andere af van de hoeveelheid inwoners. Naast de boodschappen zijn er ook andere kostenposten. Zo halen de meeste huishoudens shampoo bij bijvoorbeeld de kruidvat, brood bij de bakker en zo nu en dan vlees bij de slager.

De auto

Een auto is voor veel mensen een grote kostenpost. Zo zul je regelmatig moeten tanken en kan het voorkomen dat er schade aan een auto ontstaat. Naast de aanschaf van de auto, zal ook dit betaald moeten worden. Bovenop de kosten aan de auto zelf betaal je in Nederland ook veel geld aan de verzekering van de auto. De autoverzekering is voor veel huishoudens een grote kostenpost. Al helemaal wanneer je in het bezit bent van twee auto’s. Om hier geld op te besparen, zou je auto verzekeringen vergelijken in overweging moeten nemen. Vaak is het mogelijk om een flink bedrag op jaarbasis te besparen. Het is daarom vooral zonde als je dit niet bekijkt.

Uitjes

Erg veel huishoudens besteden maandelijks ook een paar honderd euro aan leuke dingen met het gezin. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld uit eten, maar ook aan bowlen. Daarnaast gaan er ook erg veel Nederlanders jaarlijks op vakantie. Ook dit is een grote kostenpost. Hier wordt namelijk vaak het hele jaar voor gespaard.