De voordelen van een gietvloer in huis

Bij het bouwen of verbouwen van je huis moet je veel verschillende dingen rekening houden. Een van die zaken is de vloer die je in je huis legt. Er zijn verschillende vloersoorten waar je voor kunt kiezen, maar een aantal vloersoorten zijn erg populair. Een van die vloeren is de gietvloer. Waar een gietvloer jaren geleden veel in industriƫle omgevingen te vinden was, is het nu ook in de huiskamer erg populair. Wij vertellen je waarom.

Onderhoudsvriendelijk

Een gietvloer is een vloer die letterlijk in verschillende lagen over elkaar heen gegoten wordt. Als de vloer klaar is, heb je een strake, egale vloer liggen. Omdat deze vloer geen naden en randen heeft, kan vuil zich bijna niet hechten aan deze vloer. Een simpele dweil en stofzuiger zijn voldoende om de vloer weer brandschoon te krijgen. Het is aan te raden om minimaal een keer per week de vloer te reinigen, omdat je hiermee de hoge kwaliteit behoudt.

Jarenlang plezier

Een gietvloer aanleggen kun je laten doen door een vloerenspecialist. Een vakman weet precies hoe dit werkt, zodat je er jarenlang plezier van kan hebben. Door de sterke structuur van de vloer kan deze tegen een stootje, en gaat deze in veel gevallen tot wel dertig jaar mee. Bij andere vloersoorten bestaat de kans dat er beschadigingen aan bijvoorbeeld een laminaatstuk ontstaat, waardoor je (een deel van) de vloer moet vervangen.

In alle ruimtes van je huis

Een gietvloer is niet alleen erg mooi in een huiskamer, maar past ook prima in andere delen van het huis. Denk bijvoorbeeld aan een garage. De vloer is zeer geschikt voor een omgeving waar veel gewerkt wordt, of waar zware spullen op staan zoals een werkbank of een auto. Ook in de badkamer zou een gietvloer niet misstaan. Een gietvloer kan voorzien worden van een speciale coating, waardoor de vloer helemaal waterdicht is.