Ik wou verhuizen vanuit Amsterdam naar het oosten. Het liefst richting Enschede. ik wil verhuizen omdat Amsterdam gewoon veel te druk is. In Enschede heb je veel verschillende plekken waar je kan wonen. Zo kan je rustig wonen en alsnog lekker bij de stad wonen. En in de stad is het ook niet verschrikkelijk druk. Het is er gewoon lekker druk. Je merkt ook dat heel veel mensen elkaar ook gewoon kennen en kunnen herkennen omdat er niet duizenden toeristen zijn. De ligging van Enschede is goed voor het tanken in Duitsland. Maar als je bijvoorbeeld een afspraak hebt ergens in Nederland dan ben je meestal al vrij ver weg.

Het zoeken van een huis

Mijn vrouw en ik gingen dus verhuizen van het westen naar het oosten. Wij wouden richting Enschede gaan, maar hebben gekozen om naar Deventer te verhuizen in verband met de woonlocaties en de prijzen van de huizen. Wij hebben een hypotheekadviseur in Deventer ons laten adviseren voor wat voor mijn vrouw en ik goed is. Ons oude huis was binnen een hele korte tijd in Amsterdam verkocht, waar we ook dikke winst op hebben gemaakt. In Deventer zijn de prijzen een stuk lager maar toch zijn er veel mooiere en grotere huizen. Uiteindelijk hebben wij een heel mooi huis gevonden precies in ons budget.

Verbouwen

Het verbouwen van een huis is natuurlijk een heel erg mooi proces. We hebben de woonkamer groter gemaakt door een muur weg te halen. We hebben een heel erg mooie glastuinkamer. Het huis is al wel redelijk groot maar we hebben het nog groter en ruimer kunnen maken. We hebben allemaal nieuwe meubels en kasten gehaald. Dit hebben wij gedaan bij een woonwinkel in Enschede. alles hebben we hier kunnen krijgen zonder enige moeite aan te laat met levertijden wat natuurlijk heel erg fijn is. Toen we eenmaal zijn ingetrokken in het huis hebben wij een hele fijne tijd gehad en alles was gewoon perfect, van huis tot aan locatie.