Een luxe boxspring kopen kan om verschillende redenen het overwegen waard zijn. Maak van je eigen slaapkamer een ware hotelkamer, waarin het aan luxe niet ontbreekt! Naast een mooie boxspring, zou je voor een stijlvolle kroonluchter aan het plafond kunnen kiezen en bijvoorbeeld voor een knusse nachtlampjes aan de wand. In dit artikel vind je vijf redenen die een luxe boxspring kopen het overwegen waard maken!

#1: een luxe boxspring hoeft niet duur te zijn

Door op zoek te gaan naar een aanbieding voor een luxe boxspring, hoeft de aankoop hiervan helemaal niet zoveel geld te kosten. De boxsprings worden vaak met hoge kortingen aangeboden. Zeker tegen het eind van het jaar. Zoek bijvoorbeeld een boxspring aanbieding om een luxe uitvoering voor een klein prijsje te kopen.

#2: luxe boxsprings hebben opbergruimte aan de onderkant

Luxe boxsprings worden vaak van een of twee lades voorzien aan de onderzijde. Deze lades maken dat je de ruimte in je slaapkamer optimaal benut. Gebruik de opbergruimte in deze lades om bijvoorbeeld een extra kussen of tweede dekbed in te bewaren. Zo hoef je hier de kledingkast niet voor te gebruiken.

#3: een luxe boxspring heeft een hoge instap

Voor ouderen biedt een luxe boxspring het voordeel, dat de instap vaak hoger is dan bij de combinatie van een los matras en een bedbodem. De hoge instap maakt het makkelijker om in en uit het bed te stappen.

#4: een boxspring ventileert doorgaans beter

Een belangrijk voordeel van een boxspring is dat deze vaak voorzien wordt van een open constructie van veren. Het maakt dat een boxspring vaak beter ventileert dan de combinatie van een matras met ledikant. Zeker in de zomermaanden biedt dit voordelen.

#5: je kunt de luxe boxspring op je smaak laten aansluiten

Een boxspring met verschillende materialen bekleed worden. Daar komt bij, dat deze materialen in tal van verschillende kleuren en modellen worden aangeboden. Het maakt dat je altijd een boxspring vindt, die qua stijl past bij de rest van het interieur in de slaapkamer. Kies je voor een boxspring met een stoffen bekleding, of geef je de voorkeur aan een boxspring met een bekleding van leer?