Een lege wijnfles omtoveren tot kaarshouder, een houten kistje gebruiken als plantenbak of een oude plank bewerken tot borrelplankje. Er zijn ontelbaar veel woonaccessoires die je kan maken van spullen die je niet meer gebruikt. Van iets ouds een nieuw product maken. Dit wordt ook wel upcycling genoemd. Je kan je benodigde materialen natuurlijk ook naar in bouwwinkel of kringloop kopen.

1. Upcycling

Upcycling is iets wat de laatste jaren een trend is geworden. Een leuke bezigheid waar je je eigen creatieve stijl op los kan laten. Er kan niets misgaan, want hetgeen dat je gaat pimpen kan alleen maar beter worden. Iedereen heeft wel wat materialen/attributen/accessoires in een schuurtje of berging liggen die je nooit meer gebruikt. Al die spullen weg laten stoffen is erg zonde en daar heb je niets aan. Hier kan je vaak hartstikke mooie dingen van maken. Heb jij bijvoorbeeld een aantal lege blikken over, dan je kan deze omtoveren tot bloempotten of kaarshouders. Je kan hiervoor bijvoorbeeld conservenblikken of lege verfblikken gebruiken. The sky is the limit, niets is te gek.

2. Kringloop

Heb je thuis geen spullen liggen of wil je iets anders dan een stoffige plank gebruiken? Dan kan je altijd een bezoekje brengen aan de kringloop. Je kan hier vaak voor een paar euro spullen kopen die omgetoverd kunnen worden tot iets gaafs. Het hoeft dus niet duur te zijn om iets een nieuw leven te geven. In de kringloop is de keuze natuurlijk reuze. Ga daarom eens op zoek naar iets waar je niet van verwacht iets moois te kunnen maken. Juist die woonaccessoires springen er uiteindelijk uit.

Het is een goed idee om eerst wat materialen te verzamelen en daarna pas kijken wat je daarvan kan maken. Het klinkt gek, maar juist op deze manier wordt het een out-of-the-box accessoire.

3. Inspiratie opdoen

Wil je graag iets moois maken, maar heb je geen inspiratie? Je kan altijd inspiratie opdoen op het internet. Zeker op Pinterest kan je een berg aan creativiteit vinden. Uiteindelijk gaat het erom dat je het zelf mooi vindt. Het hoeft niet per se een groot project te worden, je kan ook iets kleins maken. Het geeft in ieder geval een leuk gevoel om iets zelf te maken. Heb je twee linkerhanden, maar wil je toch graag iets moois maken? Vraag aan een handige buurman of vriend of ze je misschien een handje willen helpen. Samen kom je er zeker wel uit.

Het is hartstikke leuk om je eigen woonaccessoire te maken, maar het is misschien zelfs wel leuker om deze voor een ander te maken. Zelfgemaakte cadeaus zijn tegenwoordig zeldzaam en worden vast en zeker erg gewaardeerd.