Het is nog even wachten, maar de zomer staat binnenkort weer voor de deur. Met de warme temperaturen vindt iedereen het wel fijn om een duik in het zwembad te nemen. Veel mensen denken dat een eigen zwembad in de tuin een onhaalbare luxe is die veel ruimte inneemt, maar eigenlijk valt dat wel mee. In deze blog leggen we uit waarom een zwembad in de tuin best te doen is!

Een zwembad in je eigen tuin is natuurlijk superfijn omdat je iedere dag van een verfrissende duik kunt genieten. En dit hoeft echt niet klauwen met geld te kosten, want tegenwoordig kun je met weinig budget ook prima een mooi zwembad realiseren. Denk maar bijvoorbeeld aan opblaas-zwembaden of frame-zwembaden die je makkelijk zelf in en uit elkaar kunt zetten. Deze nemen ook helemaal niet zoveel ruimte in beslag en zijn in het najaar weer binnen no time op te bergen.

Zwem-spa in de tuin: compact en zuinig

Is geld niet het probleem, maar is het gebrek aan ruimte wel een dingetje om rekening mee te houden? Dan is een zwem-spa een prima oplossing. Dit neemt namelijk minder ruimte in beslag, maar biedt net zoveel plezier als een “echt” zwembad. Een mooi ligbed naast het zwembad maakt het dan echt helemaal af. Dankzij de tegenstroming-installatie kun je vooruit blijven zwemmen, zonder dat je een groot wateroppervlak nodig hebt. Je hebt dan in principe een lang wedstrijdbad in je eigen achtertuin! Daarnaast is zo’n zwem-spa een flink stuk zuiniger, omdat hij veel minder water nodig heeft dan een groot zwembad. Verder is zo’n zwem-spa ook eenvoudiger schoon te houden.

Zwembad schoonmaken

Als je een zwembad in de tuin hebt, dan wil je hier natuurlijk zoveel mogelijk van genieten. Je moet dan het water goed onderhouden met chloor en zout. Dit houdt het zwemwater hygiƫnisch en dat is natuurlijk ook beter voor je gezondheid. Controleer daarom regelmatig of de chloortabletten in de chloordrijver al volledig opgelost zijn. Is dit het geval, dan wordt het tijd om een nieuw tablet in de chloordrijver te stoppen.

Ook een filtersysteem houdt het water mooi helder, maar vervang deze wel regelmatig. Verder is het ook slim om regelmatig de bodem van viezigheid te ontdoen met de speciale stofzuiger. Met een schepnetje vis je drijvend vuil uit het water. Tenslotte is het handig als je een voetenbadje bij het zwembad zet. Hier spoel je je voeten af voordat je het water induikt. Zo spoel je bijvoorbeeld zand of stof van je voeten af en kan dit dus niet in het zwemwater komen!