Zomer in aantocht? Sproeien maar!

Wat goed is voor de mens, hoeft niet meteen voor je tuin te gelden. Besteed daarom in de hoogzomer extra veel aandacht aan al je dierbare begroeiing!

Zodra de zomerperiode aanbreekt, denken de meeste mensen direct aan zon, zee en strand. Of lekker bruin bakken in de voor- dan wel achtertuin. Maar wanneer in deze periode regenbuien uitblijven, heeft je tuin wel wat anders nodig. En dit kun je helemaal zelf aanpakken door overal met een gieter bij langs te gaan en deze telkens weer aan je buitenkraan te gaan staan vullen en meetorsen. Niks mis met een beetje lichaamsbeweging. Maar het kan allemaal veel gemakkelijker! Hoe dan? Nou, lees maar snel verder als je dat zo graag wilt weten!

Regentonnen

Jawel, zo simpel is het. Een regenton vangt uiteraard regenwater op, wat je weer perfect kunt gebruiken om je tuin nat te houden. Zowel je gazon als je bloemperken en je gewassen vieren hoogtij met de inhoud ervan. Je kunt regentonnen uitkiezen uit verschillende materialen, waaronder kunststof en natuurlijk hout. Dankzij deze handige bron bespaar je op kosten voor kraanwater en draag je een steentje bij aan een beter milieu!

Gardena Micro Drip System

Gieters en regentonnen zijn basaal maar effectief. Wil je het echter nog efficiƫnter hebben? Dan zal een Gardena Micro Drip systeem je zeker bevallen! In ons brede assortiment vind je alle benodigdheden om deze installatie op te bouwen, namelijk:

  • Basisapparaat: dit gebruik je om de druk mee in te stellen en het water te filteren.
  • Mestbijmengapparaat: een onmisbaar onderdeel voor eenieder die graag zijn of haar planten gericht wil voeden.
  • Druppelaars: een apparaat dat in drie verschillende soorten bestaat. de standaard uitvoering leent zich perfect voor het bewateren van terraspotten. Voor het fijn doseren van water over je balkonbakken heb je weer seriedruppelaars nodig. En wil je ook de uitdroging van je heggen en bloemperken voorkomen? Dan ben je op de druppelslang aangewezen.
  • Sproeikoppen: aanzienlijke oppervlakken worden bewaterd met sproeikoppen. Onder meer bloemperken, moestuinen, plantenbakken en struiken profiteren hier aanzienlijk van.
  • Tuinsproeiers: heb je grote oppervlakken te besproeien? Dan heb je Gardena Micro Drip tuinsproeiers nodig.

Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos bij het inrichten van je bewateringssysteem! Deze maak je zo uitgebreid als je zelf wilt. Je tuin wordt een stuk zelfredzamer – hoewel enig onderhoud natuurlijk altijd vereist blijft – terwijl jij volop van de zon geniet!