Bij mooi weer zitten we het liefst in de tuin. Maar hoe groots kleurige bloembedden en een goed onderhouden gazon er ook uitzien, de ‘groene woonkamer’ wordt pas echt gezellig en uitnodigend als je hem ‘inricht’ als een kamer.

Zet sfeervolle accenten met verlichtingselementen

Warme zomeravonden zijn dubbel zo romantisch met de juiste verlichting. Bolvormige staande lampen zien er bijzonder mooi uit. Ze kunnen individueel of in groepen worden opgesteld en zorgen voor een zacht, onopvallend licht. Je kunt bomen en struiken versieren met kleurrijke lantaarns. Als u uzelf een wirwar van kabels of constante batterijwissels wilt besparen, kunt u zonnelantaarns gebruiken. Ook de kerstverlichting draagt ​​bij aan een vrolijke, zomerse sfeer. Ze zijn er in talloze varianten: in bloem- of fruitdessin, als sterretjes, kleurige bolletjes, hartjes of delicate vlinders. Plaats dan mooie kaarsen, tuinfakkels en lantaarns en het tuinfeestgevoel is perfect!

Buiten zitten bij (bijna) elk weer: het tuinpaviljoen

Wilt u niet buiten zitten zoals op de “presentatieplaat” en wilt u beschermd zijn tegen zon, wind en regen, dan is een tuinpaviljoen van Pharao24 de ideale oplossing. Of het nu rond of vierkant is, als tent of gewoon met een overkapping, moderne tuinpaviljoens worden gekenmerkt door een aantrekkelijk uiterlijk, enorme stabiliteit en een indrukwekkende levensduur. Ze zijn net zo geschikt voor een zomers familieontbijt in het weekend als voor gezellige avonden en in een mum van tijd zullen ze het geliefde middelpunt van de tuin worden.

Vooral de tuinmeubelen van 4 seasons outdoor passen goed in een tuinpaviljoen.

Waterspelletjes zorgen voor gemak en ontspanning

Het stille opspattend water heeft een enorm rustgevend effect. Dus wat dacht je van een kleine fontein of een springsteen in de tuin? Een aparte wateraansluiting is niet nodig, zeker niet bij kleinere modellen, aangezien deze meestal een eigen pomp hebben. Hoewel fonteinen in een mum van tijd zijn opgezet en klaar voor gebruik, vergen bronstenen, die meestal in een grindbed worden geplaatst, wat meer inspanning. Maar het is het waard, want het resultaat ziet er prachtig uit!

Verticale beplantingssystemen verfraaien muren en muren

Geen zin om naar een sombere muur of muur te kijken? Met verticale beplantingssystemen kunnen buitenmuren creatief worden vergroend. Meestal zijn dit kunststof platen die eerst aan de muur worden geschroefd. Plantenbakken kunnen er later met een klik aan worden bevestigd. De systemen zijn niet alleen geschikt voor bloemen en grassen, maar ook voor kruiden en klein groeiende groenten.

Het alternatief voor de grill: vuurkorven

Open haarden stralen een rustieke gezelligheid uit en doen denken aan het goede oude kampvuur. Op koelere avonden kun je je hier heerlijk opwarmen, maar ook lekkernijen zoals stokbrood of marshmallows boven het vuur bereiden. Bovendien bieden vuurkorven nog een waardevol voordeel ten opzichte van de grill: ze zijn gewoon gemaakt voor diepgaande gesprekken!