Zelf een paradijs schapen? Verzorg een complete tuininrichting!

Zowel het uiterlijk van je tuin als de praktische kant ervan moet natuurlijk ieder seizoen tiptop in orde zijn. Jouw hof moet comfort bieden, een bijdrage zijn aan het milieu en eventueel zelfs letterlijk en figuurlijk haar vruchten afwerpen! Er zijn eindeloos veel zaken die hieraan kunnen bijdragen. We hebben er enkele uitgekozen om uit te lichten ter inspiratie. Graag gedaan!

We richten ons hieronder voornamelijk op comfort en milieu, kortom, de zaken die je echt van een tuin doen genieten. Ze dragen ook bij aan de aantrekkingskracht ervan, zodat je er te allen tijde maar wat graag wilt zitten. Allereerst de groenvoorziening van bijvoorbeeld je terras!

Bloem- en plantenbakken

De nodige versiering én natuur om je heen in een elegante uitsparing? Dan heb je een plant- of bloembak nodig! Deze zijn in allerlei verschillende groottes verkrijgbaar zodat je ze precies aan kunt passen aan de plek waar je ze neer wilt zetten. Natuurlijk hebben je gekleurde vriendjes en vriendinnetjes wel af en toe wat water nodig. Kortom, gietertje vullen aan de buitenkraan en sproeien maar! Natuurlijk is in regentonnen opgevangen water hiervoor ook absoluut niet verkeerd.

Schaduwdoek

‘t Grote nadeel aan de zon is dat je ‘m niet uit kunt zetten! En een overkapping is ook niet altijd welkom omdat je dan – afhankelijk van de soort weliswaar – steeds weer moet gaan verzitten zodra het zonlicht weer wat draaglijker wordt. Dan is een schaduwdoek, dat je naar believen weer weg kunt halen, een stuk handiger! Hiermee creëer je behalve een schaduwrijke plek ook een knusse sfeer in je tuin of op je balkon.

Rozenboog

Moet de entree van je tuin eruit zien alsof de bezoeker het Paradijs binnenwandelt? Zet dan een schitterende rozenboog neer! Laat de prachtigste bloemen hier tegenop klimmen en houd ze nauwkeurig bij om Moeder Natuur een steuntje in de rug te geven.

Hangmat

Als het spreekwoordelijke Gode Leven één symbool heeft, is dat wel een hangmat! Mocht je een perfecte plek ervoor hebben maar geen palen, bomen of muren om het geval aan te bevestigen, raak dan niet in paniek. Er zijn ook exemplaren verkrijgbaar die een eigen onderstel hebben, zodat je de hangmat ook nog eens kunt verplaatsen wanneer je maar wilt.

Zo zie je maar weer. Er is maar één paradijs en dat is het jouwe! Veel plezier met inrichten.