Borrelen en tafelen op een mooie zomeravond, terwijl er buiten nog steeds heerlijke temperaturen heersen. Dat doe je het liefst in een mooie dining loungeset. En op de vraag ‘wat zijn mooie dining loungeset’ kunnen we eigenlijk geen antwoord geven. Dat is natuurlijk jouw smaak. Wel delen we een paar voorbeelden van veel verkochte dining loungesets voor ieder type tuin (of balkon).

Voorbeelden mooie dining loungesets

Allereerst bepaalt natuurlijk de grootte van je tuin welke dining loungeset je mooi vindt staan.  Of misschien heb je wel helemaal geen tuin maar een knus balkon. Hoe groot je tuin of balkon ook is, je wilt het er wel gezellig en sfeervol aankleden. Wanneer je genoeg ruimte hebt kun je heel goed kiezen voor een riante dining loungeset in de vorm van een hoekbank met een extra bankje voor je bezoek.

Heb je daar niet genoeg ruimte voor, dan kun je ook je eigen loungeset creëren door kleinere banken. Of ga voor een leuk bijzettafeltje op je balkon met een paar mooie tuinstoelen.

Houd je loungeset mooi met onderhoud

Een loungeset kopen gaat ook verder dan alleen wat mooi is. Want wat vind je nog meer belangrijk? Comfort is natuurlijk heel belangrijk. Zeker als het de naam ‘lounge’ heeft verwacht je ook comfort. Maar ook onderhoud is een belangrijk terugkerend item. Er zijn tuinmeubelen die vrij weinig onderhoud vragen en sommige hebben iets meer onderhoud nodig.

Zeker bij hout is onderhoud belangrijk voor de levensduur (en ook voor het uiterlijk van de bank of tafel). Je kunt ook een houten loungeset kopen die al voor je behandeld is. Regen en andere weersinvloeden hebben in dat geval dan geen invloed meer. Wellicht betaal je dan wat meer, maar je hoeft nu voorlopig niet aan de bak om je tuinmeubel in de beits te zetten. Tuinmeubelen van wicker hebben dankzij het vlechtwerk een stevige constructie, dus ook daar kun je een mooi aantal jaren mee vooruit. Want wat mooi is, moet mooi blijven.

Dining loungeset materialen

Tuinmeubelen / loungesets zijn er dus in tal van uitvoeringen. En dat heeft voornamelijk te maken met het materiaal waar de meubelen van gemaakt zijn. Zo kun je kiezen uit onder meer de volgende materialen:

  • In de volksmond ook wel ‘riet’ genoemd
  • Een loungeset van alleen hout of kies voor een combinatie van materialen. Bijvoorbeeld hout en staal.
  • Onderhoudsvriendelijk en lekker licht.
  • outdoor textileen loungesets. Het zou zomaar een loungeset voor binnen kunnen zijn.

Maak je dining loungeset compleet met tuinaccessoires

Als je dan toch gaat kijken waar je mooie dining loungesets kunt kopen, kijk dan ook even bij de tuinaccessoires. Daarmee voeg je net een beetje extra toe aan je tuin. Denk bijvoorbeeld aan sierkussens voor in je tuinset of aan tuinverlichting. Naast sfeervol ook handig als de zon onder gaat en het nog warm genoeg is om buiten te vertoeven. Maar vergeet ook niet een parasol of andere zonwering. Een grote parasol biedt je en bescherming tegen felle zonnestralen en zelfs ook privacy van je (boven)buren.