Heb jij echte groene vingers en ben je gek op alles wat met tuinieren te maken heeft?  Dan ben je vast ook geïnteresseerd in het kweken van groente, fruit, kruiden en andere planten. Planten kun je kweken in een broeikas, maar wat zijn nou de beste broeikassen? In dit artikel ga ik je veel meer vertellen over broeikassen, hopelijk weet jij aan het eind van dit artikel wat een broeikas precies is en of dit iets voor jou is.

Wat kun je met een broeikas?

Een broeikas is  een kweekruimte gemaakt van glas waarin je groente en planten kunt kweken. Doordat een broeikas helemaal van glas gemaakt is kan het zonlicht er de hele dag bij. Hierdoor wordt het warm in de broeikas, vandaar ook dat het deze naam gekregen heeft. Door de warmte in de broeikas kunnen groenten en planten beter en sneller groeien. Daarnaast zijn de groenten en planten in de broeikas ook beter beschermd tegen bijvoorbeeld wind en vorst. Het is dus vooral in de winter ook echt een uitkomst om een broeikas te hebben wanneer je ook tijdens de koude wintermaanden lekker door wilt gaan met het kweken van jouw groente, fruit, planten en kruiden. Daarnaast is het hebben van een broeikas in de zomer ook erg fijn, in de broeikas komen namelijk minder snel dieren en ander ongedierte die jouw met liefde gekweekte groente, fruit, planten en kruiden aanvreten. Dat zou zonde zijn voor al jouw harde werken, het is dus fijn dat een broeikas hier ook tegen kan beschermen.

Of je nou in een flatje woont op drie hoog met alleen een balkonnetje van twee bij twee meter of dat je in een vrijstaand huis woont met een enorme achtertuin – of alles daar tussenin – je kunt broeikassen in allerlei soorten en maten vinden. Daarom weet ik zeker dat jij de beste broeikas voor jou zult vinden, er is altijd een broeikas die past bij jouw wensen en woonsituatie. Je kunt de broeikassen zo groot of zo klein kopen als je zelf wil. Door het grote aanbod aan broeikassen in verschillende soorten en maten en met verschillende mogelijkheden is er niet alleen een broeikas voor ieders wensen maar ook voor ieders budget.

Het gebruik van een kweekkast

Als je helemaal geen tuin of balkon hebt maar wel graag planten in je huis hebt staan en het leuk vindt om zelf ook planten te stekken dan is het gebruik van een kweekkast een uitkomst. Dit kun je namelijk gewoon in je huis doen, je hebt hier geen buitenruimte voor nodig. Hoe fijn is dat, zo kun je toch je hobby blijven uitoefenen ook zonder tuin of balkon! Wanneer je een kweekkast in huis hebt dan is het gebruik van een kweekrek ook super handig! Je kunt kweekrekken in verschillende soorten, maten en uitvoeringen kopen. Door het rek kun je extra dingen kwijt in jouw kweekkast doordat er simpelweg meer plankjes zijn waar je iets op kunt leggen. In jouw kweekkast kun je super goed plantjes stekken maar ook kruiden laten groeien. Hoe leuk zou het zijn als je elke dag kunt koken met kruiden uit je eigen kweekkast!

Aan de slag

De beste broeikas is de broeikas die het beste bij jouw wensen past! Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren om weer lekker aan de slag te gaan met kweken, of je nou een beginner bent of al jaren onderweg bent. Ik wens je heel veel plezier met kweken in jouw eigen broeikas of kweekkast!