Een zonnige tuin is heerlijk en bij veel zonliefhebbers ontzettend geliefd. Zodra de zon zich weer laat zien gaan de tuinsets- en kussens weer naar buiten en genieten veel mensen in hun eigen tuin van de zonnestralen. Een terras in de zon lijkt daarom ideaal, maar toch is ook schaduw op bepaalde momenten van de dag ook wel gewenst.

Je kunt schaduw creëren in je tuin door middel van een parasol, maar eigenlijk is zo’n doek op een paal niet bepaald een trendy uitzicht. Daar komt bij dat bij een beetje wind je direct in de gaten moet houden dat de parasol niet omwaait of er vandoor gaat, niet bepaald ideaal dus. En hoe werk je in hemelsnaam die lelijke parasolvoet weg?

Alternatief voor een parasol, de schaduwdoek
Een ideaal alternatief voor zonwering in je tuin is het ophangen van een schaduwdoek. Een schaduwdoek is een trendy en moderne manier om een heerlijk schaduwplekje in je tuin te creëren voor je zithoek of speelplaats voor kinderen. Een schaduwdoek houdt vaak 90 tot 95% van de UV straling tegen, ideaal!

Een ander bijkomend voordeel van een schaduwdoek is dat je deze in veel verschillende soorten, maten en kleuren kunt verkrijgen. Er zal dus altijd wel een schaduwdoek zijn die bij jouw terras, balkon of tuin past als perfecte zonwering.

Schaduwdoek op maat laten maken
Toch kan het zo zijn dat je geen schaduwdoek vindt die voor jouw situatie de perfecte maten heeft. Misschien heeft je tuin een lastige hoek of wil je de schaduwdoek aan een pergola bevestigen maar past dit niet. Geen probleem, want tegenwoordig kun je vaak een schaduwdoek op maat laten maken. Zo kun je precies je wensen qua maat doorgeven, maar ook het soort doek dat je wilt en de kleur ervan.
Als extra optie bieden vaak ook veel bedrijven de optie om voor een waterdicht schaduwdoek te kiezen. Vooral in ons wisselvallige Nederland is dit erg ideaal. Het weer kan nogal eens omslaan en dankzij een waterdicht schaduwdoek kun je toch lekker buiten blijven zitten wanneer het plotseling begint te regenen.