Iedereen kent het gezegde wel: het gras is altijd groener aan de overkant. Uiteraard is dit niet altijd letterlijk het geval. Het betekent namelijk dat je geneigd bent om bezitten van anderen als beter te zien dan die van jou. Is het gras bij de buren nou echt groener dan bij jou? Dan zijn deze tips voor een perfect gazon echt iets voor jou.

1. Regelmatig grasmaaien met het juiste materiaal

Grasmaaien is stap 1 voor een perfect gazon. Echter komt hier meer bij kijken dan je denkt. Een handmaaier levert niet het resultaat als een zitmaaier. Het een is niet per definitie beter dan het ander. Toch zijn er wel verschillen in het comfort. Met een handmaaier ben jij waarschijnlijk wel even bezig om je hele gazon te maaien. Met een zitmaaier ben je zo klaar. Echter zijn deze wel een stuk duurder in aanschaf en moeten deze ook beter onderhouden worden. Zo dien je er voor te zorgen dat de zitmaaier accu altijd is opgeladen, anders kom je met een zitmaaier niet ver. 

2. Zorg voor voldoende zuurstof

Net als andere planten en bloemen heeft gras zuurstof nodig om gezond te blijven. Om te zorgen dat jouw gazon genoeg zuurstof krijgt kun je een dure verticuteermachine kopen of huren. Echter kun je ook met wat knutselwerk zelf een machine bouwen. Pak een plank en sla hier wat spijkers in, zodat de punten aan de onderkant weer uit het hout komen. Bind deze planken onder je schoen en loop over je gazon heen. De spijkers maken allemaal kleine gaten in je gazon, zodat je gras weer voldoende zuurstof op kan nemen.

3. Geef genoeg water

Moet je gras echt water geven in een regenachtig land als Nederland? Een vraag die veel mensen zichzelf stellen. Het antwoord is simpel: ja. Wil jij een tip top gazon? Dan zal je regelmatig een op een goede manier water moeten geven. Geef in plaats van iedere dag wat minder vaak water, maar in grotere hoeveelheden. Hierdoor zakt het water dieper de grond in, waardoor de wortels van het gras ook dieper de grond in gaan. Hierdoor wordt jouw grasmat minder kwetsbaar in droge periodes, omdat de grond dan snel uitdroogt.

4. Bestrijd onkruid

Tot slot is het tijd om het onkruid te verwijderen. Een klein beetje onkruid lijkt vaak onschuldig, maar niets is minder waar. Onkruid is schadelijk voor je gazon en verspreidt zich ook nog eens snel. Als jij onkruid ziet is het dus verstandig om dit direct te verwijderen. Voor je het weet zit je hele tuin onder het onkruid.