Wil jij een terrasoverkapping in jouw tuin bouwen? Bij het plaatsen van een terrasoverkapping komt veel kijken. Zo is het belangrijk om te weten of je een vergunning aan moet vragen, moet er een ontwerp worden opgesteld dat past bij jouw wensen en moet je tuinhout inkopen. Om jou een handje te helpen hebben wij alles wat je moet weten over het bouwen van een terrasoverkapping voor je op een rijtje gezet.

De voordelen van een terrasoverkapping

De voornaamste reden om een terrasoverkapping in de tuin te plaatsen is om beschutting tegen de zon, de wind en andere weersomstandigheden te creëren. Een terrasoverkapping biedt echter meer voordelen. Zo zorgt een terrasoverkapping ervoor dat je ’s avonds langer buiten kunt zitten en dat je ook op een wisselvallige dag gewoon van de tuin kunt genieten. Daarnaast zorgt een terrasoverkapping ervoor dat het tuinmeubilair beter beschermd is tegen verschillende weersomstandigheden, waardoor de levensduur aanzienlijk verlengd kan worden. Het laatste voordeel van terrasoverkappingen is dat je een soort van buitenwoonkamer kunt creëren met comfortabel meubilair. Het dak van de overkapping zorgt ervoor dat jouw tuinmeubilair niet beschadigd raakt, waardoor je buiten onbezorgd kunt genieten van het comfort van binnen.

Goede voorbereidingen zijn het halve werk

Wil jij een terrasoverkapping laten plaatsen? Dan is het belangrijk dat je goede voorbereidingen treft. Zo is het belangrijk om te weten of je voor jouw terrasoverkapping een vergunning aan moet vragen. Een vergunning aanvragen is verplicht als de terrasoverkapping groter is dan 30 vierkante meter of meer dan de helft van het tuinoppervlak beslaat. Is dat niet het geval? Dan mag jouw terrasoverkapping vergunningsvrij gebouwd worden.

Om een terrasoverkapping te kunnen bouwen is een ontwerp noodzakelijk. Voordat je start met een ontwerp is het echter aan te raden om eerst inspiratie op te doen bij tuincentra, tuinhoutgroothandels of online kanalen zoals Pinterest. Zo weet je zeker dat je een goed beeld hebt van de verschillende mogelijkheden en kies je voor een terrasoverkapping die helemaal bij jou past.

Tuinhout kopen bij een houthandel in Hoogeveen

Na het opstellen van het ontwerp kunnen de materialen worden ingekocht. Tuinhout is verkrijgbaar in verschillende kwaliteiten, waardoor het belangrijk is dat je goed op de hoogte bent van de verschillende soorten tuinhout en de bijbehorende eigenschappen. Wil je zeker weten dat jouw tuinhout van hoge kwaliteit is? Dan is het aan te raden om jouw tuinhout te kopen bij een houthandel in Hoogeveen of een andere plaats bij jou in de buurt. Jouw tuinhout kopen bij een plaatselijke houthandel, zoals een houthandel in Hoogeveen, zorgt ervoor dat je zeker weet dat het tuinhout aan de hoogste eisen op het gebied van kwaliteit voldoet. Zo kan jij jarenlang genieten van een prachtige terrasoverkapping.