Door je oprit te bestraten met klinkers, waaltjes of stoeptegels heb je in korte tijd ruimte voor het parkeren van je auto, kun je eenvoudig met de fiets de garage of voordeur bereiken en is ook met de wandelwagen het pad naar je voordeur goed begaanbaar. Door de oprit op de juiste wijze aan te leggen, kun je nog jarenlang plezier hebben van jouw bestrating.

De oprit laten aanleggen

Het aanleggen van een oprit kan zeer slopend zijn. Rugklachten en spierpijn zijn veelgehoorde klachten na het bestraten van de oprit. Daarnaast zijn er zoveel dingen die mis kunnen gaan wanneer je zelf je oprit aan gaat leggen, dat het wellicht geen onverstandige keuze is om het bestraten van de oprit aan de professional over te laten. De professionele stratenmaker weet verzakkingen te voorkomen, weet welke ondergrond het meest geschikt is voor de aanleg van jouw oprit en beschikt daarnaast over het juiste materieel om jouw oprit te bestraten.

Herbestraten

De sfeer die je woning uitstraalt hangt uiteraard samen met de oprit. Ziet jouw oprit er strak en modern uit, met de tegels of klinkers in een mooi verband gelegd, dan krijgt je woning direct een luxueuze uitstraling. Ligt jouw oprit er haveloos bij, vertoont hij verzakkingen en blijven er plassen water staan na een regenbui? Dan hangt er direct een sombere sfeer rondom je woning. Een goede reden om je oprit te herbestraten. Wil jij je de Oprit bestraten? Dan zal de stratenmaker ook gebruik kunnen maken van je huidige bestrating. Zien deze er nog goed en bruikbaar uit, dan is dat zeker een goede optie. Niet alleen bespaar je zo in kosten, ook weet je zeker dat je de juiste hoeveelheid aan klinkers of andere stenen tot je beschikking hebt.

Verzakkingen en plasvorming tegengaan

Een goede stratenmaker weet hoe hij verzakkingen en plasvorming tegen moet gaan. Door te kiezen voor de juiste ondergrond, deze goed af te trillen, laag voor laag, en ophoogzand te gebruiken bij het aanleggen van de oprit, wordt jouw oprit een waar juweeltje.