Wil jij jouw tuin voorzien van prachtige natuurlijke erfafscheiding, maar wil je ook het hele jaar door kunnen genieten van voldoende privacy? Wij hebben een aantal haagplanten voor je op een rijtje gezet die het hele jaar door privacy bieden en jouw tuin een prachtige uitstraling geven.

Frisgroen en ondoordringbaar: De laurier

Kan jouw tuin wel wat zonnig groen gebruiken? Dan is een natuurlijke erfafscheiding van laurierplanten iets voor jou. De laurier heeft sterk, leerachtig, frisgroen blad, blijft het hele jaar door groen en kan ervoor zorgen dat de uitstraling van de gehele tuin naar een hoger niveau wordt getild. Deze snelle groeier zorgt er bovendien voor dat jouw tuin binnen een aantal jaren van een ondoordringbare, volle erfafscheiding is voorzien. Laurierplanten zijn zeer sterk en kunnen overal groeien, waardoor ze geschikt zijn voor allerlei soorten en maten tuinen. Van tuinen in de volle zon tot schaduwtuinen en van een natte bodem tot drogere plaatsen, de laurier kan op elke plaats overleven.

Klassiek en onverminderd populair: De beukenhaag

Ben jij op zoek naar een klassieke vorm van erfafscheiding? Dan is de beukenhaag iets voor jou. Beukenhagen zijn verkrijgbaar in twee verschillende kleuren: groen en rood. Beide kleuren beukenhagen houden hun blad de hele winter vast, waardoor je ook in de winter van voldoende privacy kunt genieten. In de herfst verandert de bladkleur van zowel de groene als de rode beukenhaag naar een bruinachtige kleur. Tegen het begin van de lente laat de beukenhaag zijn bladeren vallen en verschijnen er relatief snel nieuwe bladeren aan de haag. Wil jij jouw tuin verrijken met deze klassieke en onverminderd populaire haag? Een beukenhaag kopen doe je vandaag de dag eenvoudig online. In de webshop van een betrouwbare kwekerij kan je een beukenhaag kopen die helemaal bij jouw tuin past.

Sterk en overal toepasbaar: De liguster

Geef jij de voorkeur aan een sterke natuurlijke erfafscheiding die overal toepasbaar is? Dan is de liguster iets voor jou. De liguster ovalifolium blijft tijdens zachtere winters de hele winter groen en krijgt bovendien in de lente prachtige witte bloesem, waar veel vlinders op afkomen. De neutraal groene kleur van de bladeren zorgt ervoor dat deze sterke haagplant in elke tuin past en ruimte overlaat voor andere eyecatchers en opvallende beplanting. Met de liguster kies je voor een prachtige, neutrale haagplant die een stabiele basis vormt voor tuinen in allerlei verschillende stijlen.