Je wilt even genieten van het weer in je achtertuin, maar de wind verpest het moment. Daar is een oplossing voor, namelijk een windscherm. Deze zorgt ervoor dat de wind wordt tegengehouden en je lekker in de tuin of op het terras kan zitten zonder last van de wind te hebben. Een glazen windscherm is doorzichtig, dus je kan ook nog genieten van het uitzicht. Het is een simpel en strak ontwerp, waardoor het geen lelijk eendje in je tuin of terras is. Je zou bijna kunnen zeggen dat het een stuk design is van je tuin. Een glazen windscherm is verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Het is een handig scherm dat je vele voordelen geeft en het geld waard is. Het kost namelijk een paar centen, maar dan heb je ook wat. Lees verder waarom je een glazen scherm tegen de wind zou moeten kopen.

Design van het windscherm

Glas is doorzichtig en heeft geen kleur, dat maakt het simpel. De poten zijn van RVS gemaakt en zijn rank. Deze houden het ontwerp simpel en strak. Door het glas kun je nog gemakkelijk van het uitzicht genieten en wordt toch de wind tegengehouden. Er zijn verschillende soorten glas verkrijgbaar voor een glazen windscherm. Namelijk:

  • Blank glas
  • Satijnglas
  • Getint glas

Blank glas is gewoon simpel glas, waardoor je mooi van het uitzicht kan genieten. Satijnglas wordt ook wel melkglas genoemd, het heeft een soort troebele witte laag in het glas. Hierdoor kan je er dus minder goed doorheen kijken. Het houdt dus ook een stukje zon tegen en je creëert meer privacy in je tuin. Dit kunnen twee fijne voordelen zijn. Getint glas is dan weer wel doorzichtig, maar heeft een licht kleurtje door het glas, waardoor het een luxe uitstraling krijgt. Onder andere blauw en groen, maar ook brons zijn beschikbare kleuren. Ook kan de zon hierdoor wat minder fel zijn. Het is maar net waar je voorkeur naar uit gaat. Ze hebben zo hun eigen uiterlijk en voordelen. Het design van een glazen windscherm is simpel, strak en modern. Het staat netjes en mooi in je tuin en staat niet in de weg. Het is dus een voorwerp dat mooi in je tuin staat en ook nog functioneel is.

Een glazen windscherm in de tuin

Met een windscherm kan je langer en optimaal genieten van het weer. Je hebt namelijk geen last meer van de wind die misschien wel je tijdschrift of glas drinken omver waaide. Je kan heerlijk onbezorgd in je tuin zitten en genieten van het moment. Een glazen windscherm is te verkrijgen met verschillende soorten glas, maar ook in verschillende maten. Zodat in iedere tuin het scherm perfect past. Zo’n glazen scherm houdt wind tegen tot ongeveer windkracht 11. Dan moet hij wel goed neergezet zijn. Het plaatsen van een glazen windscherm is aan te raden met meerdere personen te doen. Hij is namelijk erg zwaar en heeft een uitgebreide montagehandleiding. Als je denkt dat het je niet gaat lukken, kun je het windscherm ook laten monteren. Weet je zeker dat hij goed vast staat!