Een zwembad aanleggen: alles wat je hierover moet weten

Economisch gaat het in Nederland al jarenlang bovengemiddeld goed. Mede daarom zijn steeds meer Nederlanders financieel in staat om een zwembad te laten aanleggen. Dat kan een zwembad zijn in de achtertuin, maar ook binnenbaden in wat grotere woningen blijken steeds geliefder te worden onder particulieren. Maar natuurlijk is voldoende geld hebben niet de enige reden waarom een zwembad aanleggen trendy is. Van geld kun je immers ook andere spullen aanschaffen. Er zijn tal van redenen waarom een groeiend aantal levensgenieters opteert voor een eigen privézwembad. Zo’n eigen zwembad in de tuin of in huis heeft namelijk een aantal aantrekkelijke kanten. Welke zijn dit? En wat moet je allemaal weten als je (voorzichtige) plannen hebt om een Zwembad te laten aanleggen?

De aantrekkelijke kanten van een privézwembad laten aanleggen

Een zwembad aanleggen levert de nodige voordelen op voor huiseigenaren. Het belangrijkste is wel de totale ontspanning en relaxte sfeer die je hiermee creëert. Wat is er lekkerder dan om op een warme zomerse dag je shirt uit te trekken en een snoekduik in jouw eigen tuinbad te nemen? Vooral als je een zware werkdag hebt gehad, is er niets ontspannender dan met jouw partner, of alleen, even lekker af te koelen in jouw zelfontworpen tuinpool. Al dan niet onder het genot van een lekker rood of wit wijntje en een borrelhapje. Bijkomend voordeel is de privacy die je hebt: het zwembad hoef je niet met onbekenden te delen, maar is helemaal van jezelf. En lekker is natuurlijk ook dat je niet naar een openbaar zwembad hoeft, maar meteen vanuit jouw woning het water in kunt duiken. Dure entreekosten behoren voortaan tot het einde. Ten slotte is het een feit dat jouw woning of villa, als die is voorzien van een strak zwembad in de tuin of binnen, aanzienlijk in waarde stijgt. Mocht je ooit jouw pand doorverkopen, dan betaalt het aangelegde zwembad zich dubbel en dwars terug! Ten slotte: het onderhouden van een zwembad valt gelukkig erg mee. Ook dat is natuurlijk voordelig. Kies sowieso voor een zwembad dat met een beschermend zeil of een plaat afgedekt kan worden, zodat het water schoon en zuiver blijft.

Een klus om zelf te doen? Of liever toch uitbesteden?

Veel ervaren klussers denken dat ze zelf wel even een zwembad kunnen aanleggen. In de praktijk valt het bouwen van een eigen zwembad echter nogal eens tegen. De zwembadbodem waterpas storten en voorkomen dat er lekkage optreedt is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Daarom is zwembadaanleg door een ervaren zwembadexpert vaak de beste keuze die je kunt maken. Schakel je een ervaren bouwbedrijf in dat gespecialiseerd is in zwembadaanleg, dan heb je de zekerheid op een perfect eindresultaat en ook garantie achteraf, mocht er iets niet kloppen.

Veel mogelijkheden qua vormgeving en afwerking

Zorg bij het ontwerp van jouw zwembad dat je een zwembad ontwerpt die voldoende groot is en de vormgeving heeft waar jij mee uit de voeten kunt. Dart kan een rechthoekig, vierkant, ovaal of rond zwembad zijn. Niet is er eigenlijk onmogelijk als het op de vorm van jouw droomzwembad aankomt. Ook qua afwerking en speciale accessoires valt er veel te kiezen. Zo kun je op de bodem van jouw zwembad gave led lampen laten inbouwen, zodat je ’s avonds goed zicht hebt tijdens het zwemmen. Of kies voor een ingebouwd jacuzzi of speciale spa om optimaal te genieten!