Wil jij ervoor zorgen dat je gasten op stijlvolle wijze ontvangen worden? Wil jij jouw tuin of erf af kunnen sluiten op een elegante manier? Dan is een houten poort een uitstekende keuze. Met een houten poort kun je jouw terrein afsluiten om onbevoegden buiten de deur te houden, maar ook om kinderen of huisdieren op je eigen erf of terrein te houden. Houten poorten zijn niet alleen erg functioneel, maar je kunt ze ook in veel mooie varianten krijgen.

Een houten tuinpoort

Er zijn verschillende modellen poorten verkrijgbaar. Zo kun je bijvoorbeeld een houten tuinpoort laten maken voor de toegang naar je tuin. Deze poorten zijn vaak wat minder breed, omdat de toegang van de tuin vaak smaller is dan de toegang naar een oprit. Een houten tuinpoort is vaak ook wat hoger en wordt geplaatst in het verlengde van de schutting. Zo kunnen voorbijgangers niet zomaar in je tuin kijken en dat geeft je een veilig en comfortabel gevoel. Deze poorten worden vaak op maat gemaakt, zodat hij in dezelfde stijl is als je schutting en ook de afmetingen zijn niet altijd hetzelfde.

Een houten inrijpoort

Heb jij een woning met een oprijlaan? Dan is een houten inrijpoort echt wat voor jou. Met deze statische poort betreedt niet zomaar iedereen jouw terrein. Door automatisering toe te voegen, kun je met één druk op de knop de poort bedienen en open maken. Je hoeft daarvoor je auto niet uit. Bij een houten inrijpoort is het wel belangrijk dat er voldoende ruimte is. De poort slaat namelijk naar binnen open. Je maakt zo een verpletterende indruk met dit entree.

Schuifpoorten

Wanneer een openslaande tuinpoort niet mogelijk is, kun je ook kiezen voor schuifpoorten. Over de grens van jouw terrein glijdt de poort dan open. Zo verlies je geen ruimte en is je terrein of tuin wel goed afgesloten. Schuifpoorten zijn vaak zwaar om op handmatige wijze te openen. Daarom wordt vaak geadviseerd automatisering toe te passen. Dat is in vrijwel alle gevallen mogelijk. Met slechts één druk op de knop, glijdt de poort dan open en kun jij het terrein oprijden.

Veel verschillende stijlen

Een houten poort is er in verschillende stijlen. Zo zijn er bijvoorbeeld boogpoorten, waarbij de bovenkant van de poort in een boog loopt. Daarnaast heb je kruispoorten, waar zoals de naam al doet vermoeden een kruis in de vorm van de poort zit. Liever een strak model? Dan is dat uiteraard ook mogelijk. Op deze poorten vind je geen versiersels, maar zijn de planken mooi recht naast elkaar geplaatst. Ook spiekpoorten zijn in dat geval populair. Hier zitten de planken niet strak naast elkaar, maar is er wat ruimte tussen gelaten, zodat je erdoorheen kunt spieken. Welke poort je ook kiest voor jouw tuin, een stijlvol entree heb je zeker.