Je wil zo graag een mooie tuin. Maar je hebt er totaal geen tijd voor of je vindt tuinieren zelf helemaal niet leuk. Of je hebt echt geen groene vingers, dat kan natuurlijk ook. In ieder geval wil je wel van je tuin kunnen genieten en er zo weinig mogelijk aan hoeven doen. We geven je een paar slimme tips.

Zorg voor weinig planten en bloemen in je tuin

Bloemen en planten hebben toch echt wel aandacht nodig. En die aandacht is in dit geval onderhoud! Anders gaan planten verwelken en worden ze lelijk. Laat echte levende planten en bloemen dus achterwege in je tuin. In plaats daarvan zou je kunnen denken aan kunstbloemen en kunstplanten of zelfs kunstbomen. Die kun je tegenwoordig ook vinden in het tuincentrum.

Kies voor kunstgras

Je begint al een aardig plannetje in je hoofd te krijgen voor je nieuwe onderhoudsarme tuin. Maar in het ontwerp wil je ook een mooi gazon. Gras maaien moet je niet aan denken! En wat voor onderhoud een mooi gazonnetje verder nodig heeft zou je absoluut niet willen weten. Dan is kunstgras de perfecte oplossing. Kunstgras gaat wel tien jaar mee en is daarmee een goede optie qua prijs en kosten. In die tijd hoef je er vrijwel niets aan te doen!

Minder onderhoud met een hardhouten schutting

Kies voor een hardhouten schutting want dan heb je veel langer plezier van de schutting. Bovendien heb je er ook minder onderhoud aan dan aan een geïmpregneerde vurenhouten of rieten schutting. Vooral riet vergt veel onderhoud, het is een broedplaats voor insecten. Neem een strakke, hardhouten schutting en kies voor schoonheid en weinig werk.

Landelijk grind

In veel landelijke tuinen en landgoederen zul je grind tegenkomen. Dat is niet voor niets! Het is niet alleen mooi, landelijk, rustiek en netjes, maar tegelijkertijd ook onderhoudsarm. Leg er wel worteldoek onder, of laat het eronder leggen. Dan krijgt het onkruid niet alsnog de kans om er doorheen te groeien! Grind geeft je tuin een stijlvolle uitstraling. Je kunt ook voor split kiezen, dat is wat hoekiger dan grind.

Een ruim terras

Op een lekker ruim terras is het heerlijk zitten op je mooie onderhoudsvrije loungebank. Genieten van het mooie weer en echt fijn uitrusten. Het leuke is dat je aan een terras bijna niets hoeft te doen. Misschien eens iemand één keer in de paar jaar vragen om met een hogedrukspuit je tegels schoon te spuiten. Dan heb je gelijk geen last van groene aanslag van algen.