Het mooie weer komt er weer aan en je wilt niets liever dan genieten van een lekker glaasje drinken op je eigen terras in je achtertuin. Maar voordat je daar kunt genieten is er werk aan de winkel. Het gazon ligt er niet mooi bij, de heg moet nodig gesnoeid worden en het onkruid is de laatste tijd wel erg hard gegroeid. Ook hebben enkele planten de winter helaas niet overleefd. Er zit niks anders op, je zult aan het werk moeten. Toch bestaat er ook een andere optie. Je kunt namelijk een hovenier inhuren voor jouw tuinklussen. Zeker wanneer je geen groene vingers hebt of er geen tijd voor hebt, is dat een ideale oplossing. De hovenier helpt je met al je tuinklussen, zodat jij snel op je eigen terras in de achtertuin kunt genieten.

Wat doet een hovenier zoal

Wanneer je een hovenier in de arm neemt voor het tuinonderhoud, zal hij uiteraard eerst alle werkzaamheden met jou bespreken. Misschien wil je zelf het gras maaien of de heg snoeien, maar laat je het andere werk liever over aan de tuinman. Dat is uiteraard mogelijk. Wil jij liever alles aan de hovenier overlaten, dan kan dat uiteraard ook. Als je de hovenier voor het tuinonderhoud inhuurt, zal hij de hele tuin onder handen nemen. Hij zorgt ervoor dat de tuin er weer onkruidvrij bijligt, maar neemt ook de zorg voor het gazon op zich. Misschien heeft het gras een verticuteerbeurt nodig, moet deze bemest en bekalkt worden en is een maaibeurt ook niet overbodig. Alles wordt voor je gedaan. Uiteraard zijn sommige werkzaamheden, zoals onkruid verwijderen en gras maaien, terugkomende taken. Wil je hier helemaal geen zorgen om hebben? Dan is het vaak ook mogelijk een contract af te sluiten, waarbij de hovenier wekelijks, om de week of maandelijks langskomt om de tuinklussen bij te houden. Zo kun jij gewoon heerlijk onbezorgd van je tuin genieten.

Tuinontwerp en tuinaanleg

Ook wanneer je uitgekeken bent op je tuin en wel eens een keer wat nieuws wilt, staat de hovenier voor je klaar. Hij maakt een compleet tuinontwerp, waarbij naast beplanting en bestrating ook belichting en elektriciteitspunten zijn opgenomen, voor je en gaat na jouw goedkeuring hiermee aan de slag. Kies je voor een hovenier, dan zal deze alles verzorgen. Oude beplanting kan uiteraard elders opnieuw ingepland worden en dood of ziek struikgewas wordt door de hovenier afgevoerd. Ook je terras wordt keurig bestraat en indien gewenst kan de hovenier zelfs een overkapping voor je maken. Je wordt weer helemaal opnieuw verliefd op je tuin, dankzij de hovenier.