De afgelopen twee jaar hebben we meer dan ooit gemerkt hoe belangrijk passende woonruimte is. Omdat we massaal thuis moesten blijven ten tijden van de Corona pandemie zijn we steeds meer in gaan zien hoe belangrijk het is om ruimte en een eigen plek te hebben voor zowel hobby’s als thuiswerken. Hoe fijn zou het bijvoorbeeld zijn om je eigen kantoor aan huis te hebben? Of een ruimte waar je kunt sporten wanneer de sportscholen niet open zijn? Gelukkig creëer je makkelijk extra ruimte met een chalet in de eigen tuin. Er zijn verschillende optie zoals je hier kan zien https://www.lacet.nl/producten/chalet-kopen/ . Je kunt deze namelijk op verschillende manieren inzetten:

Als extra woonruimte

Het was vroeger niet meer dan normaal om zorgbehoevende familieleden in huis te nemen, en het ziet ernaar uit dat dit weer de norm word. Niet alleen omdat het uitbesteden van zorg steeds duurder wordt, maar ook omdat we familie graag zo lang mogelijk bij ons willen houden. Door nieuwe wetgeving is het mogelijk om familieleden huisvesting aan te bieden middels een zorgwoning of chalet in de tuin.

Chalets zijn woningen met slechts een woonlaag. Dit betekent dat de woonkamer, keuken, badkamer en slaapkamer op de begane grond zijn gevestigd. Vooral voor mensen die mindervalide zijn of niet makkelijk de trap op gaan is dit ideaal en een passende oplossing. Daarnaast is het ook voor de zorgbehoevende ook fijn om dicht bij huis, maar toch enigszins zelfstandig te leven.

Tot slot is deze extra woonruimte in de achtertuin ook ideaal een ideale oplossing bij woningnood. Mocht het in uw gemeente toegestaan zijn dan kunt u een chalet in de achtertuin verhuren aan studenten of andere particulieren die vanwege de huidige woningmarkt niet aan passende woonruimte kunnen komen.  Lees meer over tips om sfeer te krijgen in je extra woonruimte.

Een thuiskantoor

Sinds de uitbraak van het Corona virus zijn we noodgedwongen veel thuis gaan werken. En dat is voor vele eigenlijk wel goed bevallen. Zo goed zelfs, dat een groot deel van de werknemers en werkgevers wel toekomst ziet in de voortzetting van ‘remote’ werken. Maar laten we eerlijk zijn: thuiswerken is niet in elk huishouden ideaal.

Heb je bijvoorbeeld een gezin met jonge kinderen? Dan zul je merken dat werken aan de keukentafel terwijl de kinderen thuis zijn voor flink wat afleiding kan zorgen. Daanaast zorgt thuiswerken natuurlijk ook voor een minder duidelijke scheidingslijn tussen werk en privé. Het zou daarom ideaal zijn om een werkplek te hebben waarbij je aan het einde van de dag de deur dicht kunt trekken en je privé leven weer in kunt stappen. Ook hier bied een chalet uitkomst.

Je kunt een chalet in de achtertuin prima gebruiken als thuiskantoor. Ben je onlangs begonnen met een eigen bedrijf waarbij je klanten wil ontvangen? Dan kun je, wanneer daar de ruimte voor is, ook een grotere chalet aanschaffen en deze gebruiken als ontvangst- of behandelruimte.

Extra opslagruimte

Een chalet in de tuin gebruiken als opslagruimte is wellicht de meest bekende manier om een chalet in te zetten. Zo kun je er onder andere fietsen, de barbecue of tuingereedschap in kwijt. Op die manier zijn ze veilig, opgeborgen en liggen ze droog. Wellicht hebt u een hobby waarbij u veel materiaal nodig heeft. Denk daarbij aan wielrennen, surfen, golfen of een vorm van handarbeid zoals houtbewerking. Wanneer u al een relatief kleine woning heeft, dan wilt u deze spullen niet ook nog op hoeven slaan in huis. De extra opslagruimte die een chalet biedt is dan ideaal.

Een chalet laten bouwen of kopen

We kennen inmiddels de voordelen van een eigen chalet in de tuin, vooral als je hier de ruimte voor hebt. Maar nu moet deze er nog komen. Wanneer je de tijd en de kennis hebt om een chalet zelf te bouwen dan is dit natuurlijk een goede optie. Maar dit is helaas niet voor iedereen weg gelegd. Het is daarom fijn om te weten dat je jouw perfecte chalet ook op direct aan kunt schaffen en thuis kunt laten leveren door de professionals van Lacet.

Lacet heeft een dergelijk groot aanbod chalets, waardoor er voor iedereen wel iets te vinden is. Bij Lacet vindt je nieuwe chalets van hoogstaande merken, tweedehands chalets en chalets in allerlei vormen en maten. Zo weet je zeker dat er voor al je woon- of werkbehoefte een chalet te vinden is. Wil je meer weten of de verschillende chalets van dichtbij bekijken? Neem dan eens een kijkje in de showroom te Cuijk.