Diervriendelijke mollen klemmen

Ook als je een dierenvriend of natuurliefhebber bent, kunnen molshopen in je gazon erg vervelend zijn. Wil je geen mollen klemmen gebruiken omdat je de mollen bij het vangen niet wil doden? Gebruik dan de mollenkoker ofwel de mollenval! Nadat je het diertje te pakken hebt kun je deze vrij laten op een plek waar hij ongestoord molshopen kan maken. Deze diervriendelijke mollen klemmen plaats je op dezelfde manier als de originele mollen klem. De uitleg voor het plaatsen van een mollenklem vind je verderop in dit artikel. De mollen koker is voorzien van twee klepjes die naar de binnenzijde open gaan, maar niet meer naar buiten kantelen. De mol kruipt in de koker en kan er daarna dus niet meer uit.

Mollenklem zetten tips

Mollen vangen kun je het hele jaar door doen. Alleen is het zonde van je tijd als je het probeert op het moment dat het buiten vriest of als het bloedheet is. De mollen zijn tijdens deze extreme weersomstandigheden namelijk vaak niet heel erg actief. Om de mol te kunnen vangen maak je eerst de tuin weer egaal. Zorg dat er geen molshopen en gangen meer zichtbaar zijn. Na een etmaal is de mol meestal wel weer op bezoek geweest in je tuin. Je kunt dan oppervlakkige loopgangen zien liggen die van buiten je tuin komen. De mol leeft namelijk vaak niet in je tuin, maar gebruikt deze als looproute op zoek naar voedsel en drinkwater. 

Waar plaats je een mollen klem?

Plaats de mollen klemmen niet midden in je tuin maar ongeveer een meter van de kant van je tuin. Precies op een punt waar zo’n loopgang de tuin inkomt. Wist je dat meerdere mollen gebruik maken van één gang omdat ze hun eigen territorium proberen af te bakenen? Je kunt op één plek dus zelfs meerdere mollen vangen! Graaf de loopgang een klein stukje uit, plaats de mollenklem in het gat en dek deze voorzichtig af met wat bladeren of een klein beetje zand.

Hoe lang mollenklem laten staan

Omdat de mol dagelijks gebruik maakt van zijn gegraven gangen is het verstandig om de klem iedere ochtend even te controleren. Heb je nog geen beet gehad? Verplaatst de klem dan een klein stukje en wacht weer een nachtje. Als je diervriendelijke mollen klemmen gebruikt, dan is het verstandig om twee keer per dag te kijken. Als je kleine blinde, zwarte vriendje opgesloten zit in de koker, wil je hem daar natuurlijk zo snel mogelijk uit bevrijden zodat hij weer ongestoord verder kan graven in het bos of in een weiland waar niemand er last van heeft.

Mollen klemmen verboden

Mollen zijn sinds 2006 geen beschermde diersoort meer. Iedereen mag de mol bestrijden. Natuurlijk wel met de toegelaten en goedgekeurde bestrijdingsmiddelen en mollen klemmen. De wet gewasbeschermingsmiddelen en biociden houdt hier toezicht op.

Mollen bestrijden met een mollenklem

Voor het bestrijden van mollen zijn er verschillende mollen klemmen in omloop en zelfs voedingssupplementen om de mollen naar de klemmen te lokken! Wil je helemaal geen mollen vangen, ook niet met de diervriendelijke mollen klemmen? Kies er dan voor om de beestjes te verjagen door een mollen verjager! Door ondergrondse resonanties te verspreiden van een bepaalde frequentie worden de mollen verdreven zonder ze te verwonden. 

Heeft u last van een of meerdere mollen in de tuin? Melkbusshop heeft het grootste assortiment producten tegen mollen.