Ons huis heeft al jaren een grote metalen poort bij de ingang van de oprit. Alhoewel het een mooie toevoeging aan onze tuin is, brengt het steeds problemen. Hier hebben we echter geen last meer van sinds wij het openen en sluiten van onze poort hebben laten automatiseren.

Wat het je oplevert

Een grote poort als ingang voor je tuin is natuurlijk erg mooi, maar het is niet altijd gemakkelijk. Als je hem dicht wil houden, dan moet je hem elke keer weer open en dicht doen als je eruit wil. Dit is niet altijd even gemakkelijk omdat deze poorten vaak erg zwaar zijn. Daarnaast is het zeker niet handig als je haast hebt, en het is geen leuke taak met vies weer. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om de poort altijd open te laten, maar dan gaat het hele doel van een poort weer verloren.

Een poort die automatisch opengaat lost deze problemen makkelijk op! Nooit meer hoef je aan een zware poort te trekken zodat je met je auto eruit kan. Nu hoef je alleen maar ervoor te rijden, en hij gaat vanzelf open. Het gemak en de extra snelheid die je ervan krijgt is niet levens veranderend, maar geeft dat extra beetje comfort wat je dag net wat beter maakt.

Hoe jij een automatische poort kan krijgen

Jouw poort automatiseren wordt meestal gedaan door een gespecialiseerd bedrijf. Zij installeren de motor die de poort opent zo in dat het perfect past bij jouw poort. Er zijn zelfs verschillende soorten motoren om uit te kiezen. Zo kan je een heel simpele lineaire motor nemen, of een complexere knik arm motor. Ook kan je ervoor kiezen om de motor zo veel mogelijk te verbergen door hem ondergronds te laten bouwen. Kortom, er zijn erg veel opties!

Hopelijk zie je nu zelf ook hoe fijn en handig een geautomatiseerde poort is. Als je denkt dat dit je aanspreekt, pak dan vooral een voor jezelf!