Als jij je tuin wilt opknappen of een bepaald gedeelte in je tuin wilt accentueren, dan zijn bronzen beelden iets waar je je meer in kunt verdiepen. Deze beelden zijn tijdloos, gaan lang mee, hebben een warme uitstraling en passen perfect in en natuurlijke omgeving. Als je een beeldentuin inloopt dan zijn hier bronzen beelden vaak onderdeel van, want brons is een ideaal materiaal voor het maken van beelden. Daarnaast kan het de weersomstandigheden goed aan en wordt het na verloop van tijd zelfs mooier.

Hoe worden bronzen beelden gemaakt?

In tegenstelling tot stenen beelden die gehouwen worden, worden bronzen beelden gegoten. Eerst maakt de kunstenaar een schets van het beeld dat ze voor ogen hebben. Hier wordt vervolgens een model van gemaakt van was. Dat model wordt gebruikt om een gipsen mal te creëren. Het wassen model wordt in gips en was gedrukt en dit wordt gebakken zodat de was smelt en er een leegte overblijft. Het brons wordt gesmolten en in de leegte gegoten. Het wassen beeld heeft daar een afdruk achtergelaten, dus als het gips wordt verwijderd blijft er een bronzen versie van het model over. Dit wordt afgewerkt en het bronzen beeld is klaar.

De ontdekking van brons

Brons werd al in de 3e eeuw voor Christus ontdekt en daarmee ontstond de bronstijd. Men ontdekte dat het mengen van een beetje tin in het gesmolten koper een metaal opleverde dat sterker was, maar nog steeds goed bewerkbaar. Bronzen beelden, gebruiksvoorwerpen en wapens werden in grote getale geproduceerd; het was voor de mensen toen een ontdekking dat hun leven voorgoed veranderde. Sindsdien is brons overal om ons heen en zien we bronzen beelden op pleinen en bronzen voorwerpen in musea. Kunstenaars vandaag de dag gebruiken brons nog steeds voor het maken van hun werk en dat is dus een traditie die al 5 eeuwen bestaat.

Een bronzen beeld voor in je tuin

Voor jou zijn bronzen beelden een manier om deze traditie voort te zetten en een gebeurtenis, gevoel of emotie te vieren. Een bronzen beeld vergaat nauwelijks en is corrosiebestendig, dus ideaal voor in je tuin. Ga je trouwen, dan kun je de liefde vieren met een bronzen beeld, je kunt je gezin laten afbeelden, een mooie vriendschap, vrijheid of een andere emotie die je herinnert aan een bepaalde tijd. Brons heeft een warme kleur en een goede kunstenaar kan met één beeld bijzonder veel zeggen. Plaats het tuinbeeldje bij je terras, bij je vijver of in het midden van een grasveld en deze zal direct de aandacht trekken.

Bronzen beelden als cadeau

Ook als je op zoek bent naar een geschikt cadeau zijn bronzen beelden een ideale optie. Een jubileum, verjaardag, belangrijke prestatie of huwelijk kan zo op een unieke manier worden vereeuwigd. Zoek een kunstenaar die je aanspreekt en bekijk de galerie en de beeldentuin. Eventueel laat je het beeld op maat maken, als je tussen het assortiment zelf geen geschikt beeld aantreft. Een bronzen beeld herinnert, roept emoties op en zal nog generaties lang bewonderd worden.