Betonnen traptreden zijn ideaal voor het maken van een trap buiten, om hoogteverschillen op te vangen. De betonnen traptreden kun je bijvoorbeeld gebruiken om een overgang te maken van je tuin naar een steiger of van het terras naar een lager gelegen tuinpad. Ook kun je meerdere traptreden naast elkaar plaatsen om zo een bredere trap te creëren. Kortom, je kan er dus alle kanten mee op. Niet alleen is het functioneel, het kan ook een mooie moderne stijl creëren.  Beton is een supersterk, duurzaam en vrij goedkoop materiaal. Je kan dus voordelig een mooie look in je tuin creëren die heel lang mee kan gaan.

Betonnen traptreden voor buiten kopen

Heb je betonnen traptreden voor buiten nodig? Dan kun je terecht bij verschillende webshops die specialist zijn hierin, maar ook de reguliere bouwmarkten. Ze hebben een ruim assortiment aan verschillende soorten betonnen traptreden. De breedte kan verschillen van 50 cm, 100 cm of 120 cm. De staphoogte blijft altijd 15 centimeter. Ze bieden mooi strak afgewerkte moderne betonnen traptreden aan, maar ook meer klassieke traptreden met een wat terugwijkende bas-trede. Op het internet kun je al veel verschillende traptreden van beton voor buiten vinden. Ook bieden ze losse traptreden zodat je die kunt combineren voor grotere niveauverschillen.

Een buitentrap maken

Met de traptreden is het vrij eenvoudig om buiten een trap te maken. Op verschillende websites met de laatste woon- en tuintrends kun je ook nog verschillende tips vinden om een buitentrap te creëren. Dit kun je het makkelijkst doen met de kant-en-klare betonnen traptreden, maar je kunt ook losse elementen gebruiken om de trap hoger te maken. Voor extra stevigheid en een strakke afwerking kun je ervoor kiezen om betonnen bielzen of stapelblokken aan de zijkanten van de trap te plaatsen. Zorg dat alle treden op een stevige ondergrond van zand, dat eventueel is vermengd met cement, worden geplaatst. Losse elementen kunnen met cement of steenlijm worden vastgemaakt. Zorg dat alles goed droog is voordat je over de trap heen loopt. En uiteraard is het belangrijk om erop te letten dat de stappen niet te hoog worden, zodat je nog goed over de trap heen kunt lopen.