Is uw huidige gazon aan vervanging toe? En wilt u zo snel mogelijk weer genieten van een groen gazon? Dan is het leggen van graszoden de makkelijkste manier om direct een prachtige groene uitstraling te creëren. Graszoden leggen is duurder dan het zaaien van gras, echter scheelt een een hoop tijd en moeite. Wij adviseren altijd om graszoden te verkiezen boven graszaden. Waarom? In dit artikel hebben we zes redenen op een rijtje gezet!

Wat zijn graszoden precies?

Graszoden zijn kant-en-klare grasrollen. Deze rollen zijn zeer dichtbegroeid met gras en kunt u gemakkelijk in uw tuin leggen voor een nieuw gazon. Als u graszoden heeft gekocht hoeft u enkel nog de grasrollen uit te rollen op je gazon en af te snijden op de juiste lengte. Vervolgens heeft u direct een mooi gazon waarvan ook direct gebruik gemaakt kan worden.

  1. Een stuk milieuvriendelijker in vergelijking met kunstgras.
  2. Eenvoudig te leggen. Het is een kwestie van de graszoden uitrollen en snijden op de juiste lengte. Het plaatsen van graszoden kan dus iedereen en kost weinig tijd.
  3. Doordat de graszoden dichtbegroeid zijn heeft u minder last van onkruid in het gazon. Ideaal dus als u minder onderhoud wilt!
  4. Relatief goedkope bodembedekking. In vergelijking met bodembedekkers als natuursteen, baksteen en hout zijn graszoden een stuk voordeliger.
  5. Direct gebruik maken van het gazon nadat deze is aangelegd.
  6. Graszoden hebben een natuurlijke uitstraling, waardoor ze bij iedere tuinstijl passen en het nodige groen toevoegt aan de uitstraling van uw tuin.

Overtuigd en wilt u online graszoden bestellen? Op KuypersGraszoden.nl vind u een ruim assortiment aan top kwaliteit graszoden!

Onderhoud van graszoden

Misschien wel het grootste voordeel van graszoden is dat het gazon veel minder onderhoud vergt dan als u zelf gras zaait. Het scheelt natuurlijk al enorm dat u enkel de graszoden hoeft uit te rollen voor een groen gazon. Zo hoeft u niet zelf gras te zaaien, regelmatig te sproeien en het gazon te onderhouden. Het enige onderhoud dat een gazon van graszoden nodig heeft is: maaien, af en toe onkruid verwijderen, blad van het gazon harken en bemesten.