Zo creëer je meer rust in de slaapkamer

Voor je gezondheid en humeur is een goede nachtrust erg belangrijk. Waarschijnlijk heeft iedereen wel eens dat hij of zij de slaap niet kan vatten of gebroken wakker wordt. In deze blog geven we je graag tips hoe je meer rust in je slaapkamer kunt creëren, zodat je weer je welverdiende nachtrust kunt pakken.

Een opgeruimde slaapkamer

Struikel je over rondslingerende kledingstukken? En andere losse rommel? Dan is het een goed idee om te beginnen met het opruimen van de kamer. Een opgeruimde slaapkamer oogt veel rustiger en bovendien maakt het ook nog eens je hoofd leeg. Dit is natuurlijk precies wat je nodig hebt om goed te kunnen slapen. Schaf daarom een wasmand of grotere kast aan, zodat de rondslingerende kledingstukken tot het verleden behoren.

Rustgevende muren

Kleuren heb je overal. En misschien heb je zelfs wel een favoriete kleur. Maar wat je misschien niet weet is dat een kleur een bepaalde invloed kan hebben op je gemoedstoestand. Iedere kleur heeft dan ook zijn eigen eigenschap en kracht. In de slaapkamer draait het natuurlijk vooral om rust en relaxen en daarom is het slim om goed na te denken over welke kleur je kiest. Denk bijvoorbeeld aan wit, roodbruin of lavendel. Maar ook zee blauw doet het goed in de slaapkamer.

Dimbare verlichting

In de slaapkamer kun je het beste voor sfeervolle verlichting kiezen. Het is niet prettig om de kamer te verlichten met één groot fel licht aan het plafond. Kies voor een mooie wandlamp die boven je bed kan hangen. En dan het liefst een wandlamp die dimbaar is, of een wandlamp met een schakelaar. Het voordeel van een gedimd licht is dat je lichaam het gevoel krijgt dat het bijna donker wordt. Hierdoor bereid je lichaam zich automatisch voor op het slapen.

Matras op maat

Bij een rustgevende slaapkamer mag een heerlijk bed niet ontbreken. Een nieuwe boxspring kopen kan een optie zijn. Het geeft een luxe uitstraling en het gevoel alsof je elke dag wakker wordt in een hotelbed. Maar vergeet niet dat een matras ook een grootdeel zorgt voor een goede nachtrust. Vandaag de dag is het zelfs mogelijk om je matras op maat te laten maken. Hierdoor is je matras extra comfortabel omdat het zich geheel aan je lichaam aanpast. Ook scheelt het kiezen, omdat er middels de 3D-scan wordt bepaald wat het beste bij jou past.

Weg met de televisie

Veel mensen hebben een televisie in de slaapkamer. Het is natuurlijk fijn om nog even lekker tv te kunnen kijken in je bed. Maar wist je dat dit eigenlijk je nachtrust verstoort? Dit komt doordat het licht van het scherm je biologische klok beïnvloedt. Het blauwe licht van de tv wordt door ons lichaam ervaren als daglicht. Hierdoor probeert je lichaam wakker te blijven. Een donkere schemerige ruimte is daarentegen wel goed voor je. Dit komt doordat er melatonine vrij komt in je lichaam zodra het donker wordt en daarmee word je voorbereid op je slaap.