Zo combineer je woonaccessoires

Ben je toe aan iets nieuws in de woonkamer? Met woonaccessoires kun je eenvoudig je interieur een frisse nieuwe look geven. Accessoires voor de woonkamer vind je in vele soorten en maten. En dat maakt het combineren soms lastig. Wanneer je dit niet op de juiste wijze doet, dan kan je interieur al gauw rommelig ogen. Om dit te voorkomen geven we je in deze blog graag een aantal tips om je op weg te helpen.

Durf te combineren

De meeste mensen maken vaak de fout om meubels en woonaccessoires perfect op elkaar af te stemmen. Hiermee creëer je het gevoel alsof je in een showroom woont. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Maak je interieur persoonlijk door gedurfde combinaties te maken. Combineer accessoires met diverse groottes met elkaar, waardoor je dynamiek en spanning kan creëren. Of combineer ronde vormen met rechthoekige vormen, zodat er een speels effect ontstaat.

Hou je van rust en harmonie in je interieur? Dan kun je het beste woonaccessoires kiezen van dezelfde kleur. Eventueel kun je nog diverse tinten van dezelfde kleur met elkaar combineren. Om een speelse spanning in je woonaccessoires te creëren kun je kiezen voor verschillende soorten materialen. Combineer hout met metaal. Of glas met marmer.

Clusteren van accessoires

Een van de belangrijkste tips is dat je de woonaccessoires het beste kunt clusteren. Dit betekent dat je van de accessoires bepaalde groepjes maakt en deze bij elkaar zet. Zet bijvoorbeeld een groepje kaarsen op één van de bijzettafeltjes. Laat andere ruimtes bewust leeg. Hierdoor zorg je voor een rustiger geheel, dan wanneer je overal losse accessoires plaatst.