Vindt jij oude eiken vloeren ook zo mooi? Vloeren die je weleens ziet in een bruine kroeg, kasteel, molen, of in een monumentaal pand? Eiken vloeren zijn nog volop verkrijgbaar, sterker nog, de Hongaarse punt is weer terug van weggeweest. Je hebt dus keuze met het motief, dus wat maakt eiken vloeren uniek, je kunt een ruimte breder of langer doen lijken.

Enkel vloerverwarming is een probleem

Wat maakt eiken vloeren uniek? De vloeren gaan leven. Terwijl een laminaatvloer alleen maar lelijker geraakt, wordt een eiken vloer door de jaren heen steeds mooier. Bij de entree is de loop, daar slijt de vloer het meeste in terwijl de vloer aan de zijkanten als nieuw blijft. Op een plek waar een kast of tafel staat, daar blijft de vloer helemaal nieuw. Ooit wordt de kast of tafel weggehaald, en dan slijt daar de vloer daar ook in. In het intro staat al een opsomming waar je unieke eiken vloeren aan kan treffen, en die kunnen al eeuwen oud zijn. De vraag, wat maakt eiken vloeren uniek, kun je daardoor ook beantwoorden met de vloer is uiterst degelijk. De vloer van eiken heeft in feite één nadeel, het kan een slechte combinatie zijn met vloerverwarming.

Je kunt de vloer eenvoudig onderhouden

Het maakt niet uit of je een eiken vloer hebt met de planken in de lengte van de kamer of de chique Hongaarse punt, want in alle gevallen kun je de vloer onderhouden. Om de vijftien tot twintig jaar ruim je de kamer waar de vloer ligt leeg. Je huurt bij de bouwmarkt een schuurmachine, en daarna zet je de vloer in de olie of blanke lak. Daarna de ruimte weer inrichten, en je zal zien hoe mooi de vloer is. Het schoonmaken van de vloer gaat eenvoudig middels stofzuigen en dweilen. Ook hierin zit de vraag, wat maakt eiken vloeren uniek, want weinig vloeren kun je onderhouden. Er zijn veel alternatieven voor de eiken vloer. Denk aan PVC of vinyl met een houtlook, of een laminaatvloer wat eruit ziet als eiken, maar al die vloeren kun je niet opschuren en opnieuw lakken. Het is interessant om voor een echte vloer van eikenhout te kiezen, en die vloer door professionals te laten leggen. Je hebt dan niet alleen keuze met het motief, maar ook met de afwerking aan de zijkanten, want soms is een liggende plint mooier dan een staande. Wat maakt eiken vloeren uniek, het is eenvoudig te onderhouden.

Bron: www.vloerendeur.nl/