In Nederland is slechts het afsluiten van een zorgverzekering verplicht. Heb je een auto? In dat geval is ook het afsluiten van een WA-verzekering een vereiste om deze te mogen gebruiken. Andere verzekeringen zijn in de basis niet verplicht, maar meer dan het afsluiten waard! Een voorbeeld van een verzekering die je af zou moeten sluiten is de inboedelverzekering. Samen met een opstalverzekering en bijvoorbeeld een glasverzekering dekt de inboedelverzekering de schade aan je woning en inboedel.

Waar een opstalverzekering van Overstappen.nl de schade aan vaste elementen van je woning dekt, zoals kozijnen, muren en de keuken, dekt de inboedelverzekering alle losse elementen. In dit artikel lees je meer over hetgeen dat maakt dat het afsluiten van een inboedelverzekering een verstandige keuze is.

Voorkom hoge kosten voor het herstel van een inbraak

Een inbraak is vrijwel nooit volledig te voorkomen. Het maakt dat je zonder inboedelverzekering altijd het risico zou lopen, dat je de waardevolle spullen in huis zelf moet vergoeden. Denk bij deze waardevolle spullen niet alleen aan de televisie, je laptop en bijvoorbeeld een tablet. Ook kunst een populair roofgoed, evenals je sieraden. Met een inboedelverzekering hoef je de kosten voor het vervangen van deze elementen uit je inboedel niet zelf te vergoeden. De verzekeraar biedt je vaak de dagwaarde van deze spullen aan, om ze te kunnen vervangen. Datzelfde gebeurt na een overstroming, hevige vochtschade of bijvoorbeeld een brand in huis.

Kijk goed naar de dekking van een inboedelverzekering

Let bij een inboedelverzekering vergelijken bij verschillende verzekeraars goed op de dekking die je geboden wordt. Soms lijkt een specifieke inboedelverzekering een hele slimme keuze door de lage premie, maar blijkt de dekking minimaal te zijn. Dit betekent bijvoorbeeld, dat elektronica in huis tot een relatief lage waarde vergoed wordt. Ook dure kunstwerken kunnen (gedeeltelijk) buiten de dekking van een goedkope inboedelverzekering vallen.

Tip: maak voorafgaand aan het vergelijken van de inboedelverzekering bij verschillende verzekeraars een overzicht van de waarde van je inboedel. Dit maakt het makkelijker om te achterhalen of een bepaalde inboedelverzekering toereikend is voor hetgeen jij wilt verzekeren. Online tools helpen je de inboedelverzekeringen met elkaar te vergelijken.  Vergelijk bijvoorbeeld je inboedelverzekering op Overstappen.nl, zo weet je zeker dat je voordelig uit bent.