Parketvloeren zijn een van de mooiste en meest erkende houten vloer ontwerpen die een klassieke draai geven aan zowel traditionele als moderne huizen. Maar hoe graag we ook allemaal van dit elegante patroon houden, het komt met een groot aantal problemen. Een degelijke partij als AJM van Houdt weet hier raad mee.

Als u echter een professionele en ervaren vloer aannemer bij de hand heeft, kunnen al deze problemen eenvoudig worden opgelost, dus het zou u er niet van moeten weerhouden om een ​​parketvloer ontwerp te kiezen als dit is wat u wenst.

Losse parketvloer blokken

Een van de meest voorkomende problemen bij parketvloeren zijn de losse blokken. Dit is een probleem dat zich in de loop van de tijd voordoet als gevolg van slijtage of veranderingen in de kamertemperatuur en het is bijna onvermijdelijk als de vloer wordt gelegd in een ruimte met een behoorlijke hoeveelheid passanten. We zien dit met name vaak bij vloeren die traditioneel op bitumen zijn aangebracht, dat na verloop van tijd verslechtert. Het bitumen dat wordt gebruikt om de blokken op de ondervloer te plaatsen, kan verslechteren en afbrokkelen door de constante druk van het lopen, waardoor de blokken losraken, en wanneer parket blokken losraken, weet je het!

Het meest opvallende teken van een los parket blok is instabiliteit waardoor de blokken onder de voeten gaan bewegen of wanneer er trillingen op de vloer zijn. Een los blok kan er ook voor zorgen dat de vloer lawaaierig wordt als er op wordt gelopen en kan er zelfs voor zorgen dat delen optillen en loskomen, waardoor de vloer er lelijk uitziet. Als dit gebeurt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de vloer veilig is om op te lopen, dus het is misschien het beste om losse blokken te verwijderen en opzij te leggen totdat u iemand kunt laten komen om ze terug te plaatsen.

Gaten in parketvloeren

Parketvloeren zijn ook gevoeliger voor gaten dan een standaard plankenvloer en ze hebben de neiging om meer wijdverspreid te zijn, simpelweg omdat er zoveel meer stukken hout worden gebruikt om de afgewerkte look te bereiken. Dit probleem wordt meestal veroorzaakt door de natuurlijke uitzetting en krimp van het hout bij blootstelling aan hitte/veranderingen in temperatuur of water. Het kan ook een gevolg zijn van een slecht geplaatste vloer. Hoewel ze geen gevaar vormen, zijn openingen in parketvloeren erg zichtbaar en niet aantrekkelijk. Daarom willen veel mensen dit probleem snel verhelpen.

Beschadigde parket blokken

Net als bij elk ander type houten vloer, wordt parketvloeren blootgesteld aan dagelijkse slijtage die schade aan de blokken kan veroorzaken, waaronder vlekken, krassen, verkleuring en deuken.

Hoewel u de levensduur van uw houten vloeren kunt verlengen met een goede onderhouds routine en door ervoor te zorgen dat u geen vloeistoffen morst, geen zware voorwerpen laat vallen of meubels op de vloer sleept, komt er een dag dat het uiterlijk van uw parketvloer verslechtert.

Hoe lost u deze problemen van uw parketvloer op?

Als u merkt dat u met een van deze veelvoorkomende problemen met parketvloeren wordt geconfronteerd, is alles nog niet verloren. Voordat u uw vloeren eruit scheurt en opnieuw begint, is er één eenvoudige oplossing die u eerst moet overwegen: u kunt uw houten vloer laten restaureren door een expert. Een goede restauratieservice zoals AJM van Houdt brengt uw parketvloeren terug in hun oorspronkelijke staat en bevrijdt ze van losse blokken, gaten of andere schade waardoor ze er slechter uit gaan zien door slijtage.