Tijd voor het interieur van jouw dromen. Hoe pak je dat aan? Het inrichten van een mooi interieur gaat natuurlijk veel verder dan het plaatsen van wat leuke kussentjes en een paar gezellige kaarsjes. Het maakt niet uit wat je smaak precies is, bepaalde basiselementen komen in elk interieur terug. Meer info hier in deze blog!

Van woonkamer tot slaapkamer

Elke ruimte in je huis heeft zo zijn eigen functie. In de woonkamer wil je lekker kunnen ontspannen, tv kijken, een boekje lezen, samen kletsen etc. In de keuken draait het natuurlijk om eten. Daar wil je meubels die vooral praktisch zijn en makkelijk zijn schoon te maken. In de slaapkamer kom je tot rust en wil je aangename zachte materialen. En de badkamer moet voral functioneel zijn. Een ruimte om je dag te beginnen en weer af te sluiten.

Ga zitten, neem plaats

In de woonkamer heb je de meeste meubels nodig, te beginnen met de bank. Ongeacht hoe groot je woonkamergedeelte ook is, een bank springt altijd in het oog. Het is een relatief groot meubelstuk en zal daarom automatisch de aandacht trekken als je de ruimte binnenkomt. Dat is logisch, en belangrijk om te weten als je een bank gaat uitzoeken. Daarnaast moet je ook bedenken wat je met een bank wilt gaan doen. Wil je er na een lange werkdag languit op kunnen liggen, of moet je er met een heel gezin op kunnen zitten? Of laat je het idee van de traditionele bank los en ga je liever voor losse meubels? Zet bijvoorbeeld een paar comfortabele stoelen bij elkaar voor je dagelijkse gebruik en zorg voor een paar extra (opklapbare) stoelen voor visite.

Opgeruimd staat netjes

Vervolgens heb je ook een kast nodig. Je ontkomt er niet aan om bepaalde spullen op te bergen. Zichtbaar of juist achter gesloten deurtjes, dat is een afweging die je zelf maakt. Als het maar past bij je woonstijl en de hoeveelheid spullen die je hebt. Zoveel verschillende mensen, zoveel verschillende wensen en zoveel verschillende mogelijkheden. Een kast op maat is natuurlijk het beste en ook modulaire systemen zijn superhandig.

Zet maar neer

Een salontafel, koffietafel of verschillende kleine tafeltjes bij elkaar? Je hebt natuurlijk ook iets nodig om je kopje koffie op te kunnen zetten. Ook hier geldt weer, kies iets wat bij je past en wat handig is voor jouw interieur.

De finishing touche

Alle andere zaken in je woonkamer vormen samen de finishing touche. Niet nodig, wel heel gemakkelijk en leuk om te zien. Denk bijvoorbeeld aan verlichting, vloerkleden, opbergmanden, kussens, decoraties, schilderijen, planten enzovoorts. Succes met inrichten!