Je wilt dat je woning gezelligheid uitstraalt. Je wilt sfeer aanbrengen en smaakmakers toevoegen. Een kale woonkamer is immers allesbehalve gezellig en sfeervol. Daar moet verandering in aangebracht worden. Maar hoe kun je dat het beste aanpakken? In dit artikel geven we je verschillende tips om meer gezelligheid in huis te creëren zonder daarbij grote aankopen of verbouwingen te hoeven doen.

De tafel aankleden

Wat al een hele verandering van de sfeer en uitstraling van je kamer kan maken, is een tafelkleed. Tafelkleden zijn in veel verschillende soorten te koop. Je kunt kiezen voor een warm handgeweven wollen tafelkleed, maar ook een katoenen tafelloper kan zeker het verschil maken. Door je tafel van een tafelkleed of tafelloper te voorzien, ademt je woonkamer meer warmte uit. Daarnaast staat het gezellig en is een tafelkleed ook nog eens functioneel. Het beschermt je tafel immers tegen krassen en stoten.

Gordijnen als blikvanger

Een kale woning kan al snel wat meer vrolijkheid, sfeer en warmte krijgen met de aankleding van gordijnen. Gordijnen zijn te koop in verschillende uitvoeringen. Met lange gordijnen die reiken tot aan de grond breng je niet alleen warmte en gezelligheid aan, maar kun je je woning tevens even afsluiten van de buitenwereld. Een stukje privacy dus. Kies voor een neutrale kleur of breng juist wat kleur aan door voor een warme tint te gaan. De meeste gordijnenshops hebben staaltjes, zodat je exact kunt zien wat bij jouw woonkamer past.

Kleine accessoires aanbrengen

Kleine accessoires kunnen net even het verschil maken. Vaasjes, fotolijstjes of beeldjes geven je woonkamer niet alleen een persoonlijke touch, ze brengen ook gezelligheid met zich mee. Door deze in één bepaalde kleur te combineren met de tinten van je kamer blijft de rust behouden, maar komt dit toch de sfeer ten goede. Accessoires zijn te koop in veel verschillende varianten en kleuren in verschillende prijscategorieën. Zo heb je voor een klein prijsje al zeker een mooie aanvulling voor je woning.

Wat groen in huis

Ook kamerplanten zorgen vaak net even voor de overgang van saai en stil naar warm en gezellig. Je fleurt je kamer op een makkelijke manier op. Ook voor mensen zonder groene vingers, zijn er geschikte kamerplanten te vinden. Deze hebben weinig water nodig, maar zijn toch mooi groen en gezellig. Zeker een aanrader. Een ander voordeel van planten is dat ze tevens de luchtkwaliteit van de ruimte verbeteren. Een goede bijkomstigheid!