Je eigen smaak is je welbekend. Je weet waar je van houdt in eigen huis en wat je aanstaat. Je denkt dat je jezelf prima interieur advies kunt geven. Het probleem begint als je je geliefde spulletjes bij elkaar gaat zetten. Dan lijkt het soms net alsof je bij de kringloop bent wezen winkelen. Op zichzelf zijn je meubels en accessoires prima, maar bij elkaar lijkt het nog het meest op een vlag op een modderschuit. Heb je de ideeën van de woonstijl die je voorkeur heeft, goed gevolgd? Dan nog kun je teleurgesteld raken in een woonruimte met mooie zaken die elkaar visueel toch in de weg lijken te staan. Je hebt het eindresultaat van een schitterende, woonkamer wel voor ogen, maar het lukt je niet de puntjes op de i te krijgen. Dat kan frustrerend werken.

Interieur advies inschakelen?

Uitbesteden dan maar? Een stylist in de arm nemen, betekent wel geld uitgeven. Heeft dat zin? In dit artikel wordt dat bevestigend beantwoord. Je leest een paar redenen waarom je het beste toch interieur advies zou kunnen krijgen. Dat geldt voor restylen van je woonruimte maar ook voor nieuwbouw die een fraaie woonstijl nodig heeft. Elk advies is natuurlijk afhankelijk van jouw wensen en de sfeer die jij uiteindelijk verkiest. Of van jou en je partner, als jullie samenwonen. Goed interieur advies dwingt je dan ook niet voor een bepaalde stijl en bepaalde trends te gaan. Goed advies zorgt ervoor dat jouw wensen op de juiste manier vertaald worden in kleur, meubilair en accessoires. En dat is dan meteen de eerste reden om professioneel hulp te zoeken bij het aankleden van je woonruimte.

Stapsgewijs naar een totaalplaatje

De tweede reden hangt samen met de vertaalslagen tussen jouw ideaalbeeld en de ruimtes die voorhanden zijn. Een goede interieuradviseur benut diverse stappen om die vertaling tot stand te brengen. Hij of zij gaat uit van je ruimte en kijkt welke kleurstellingen en meubels nodig zijn om jouw idee zo goed mogelijk te verwezenlijken. De adviseur herkent ook de lacunes die er nog zijn en vult die in, rekening houdend met jouw voorkeuren. Met richtinggevende suggesties krijg je zo een totaalplaatje waarin elk detail klopt

Interieur advies is ook afwijzen

Een styliste kent de wegen naar geslaagde kleur- en materiaalcombinaties. En kan dan ook uitgesproken en verrassende suggesties geven. Een goede styliste zorgt ervoor dat je geen miskopen doet. Een mooie bank die je in de winkel aantrof, kan zo worden afgeraden omdat die uiteindelijk in jouw beoogde sfeer toch niet helemaal past. En dat geldt voor grote meubels maar ook voor kleine accessoires. Laat je je leiden door het stijladvies van een extern deskundige, dan heb je veel minder kans miskopen te doen. 

Goed advies en er niks voor betalen?

Nog een laatste reden: de styliste bewaakt het eindresultaat vanuit een totale visie. Die zorgt ervoor dat je niet wordt opgezadeld met een ratjetoe aan stijlen. Of met een ruimte die gewoon te druk aandoet en daardoor aan woonrust ontbeert. Een styliste weerhoudt jou ervan je huis als een museum in te kleden: heel mooi, maar veel te anoniem. En wil je toch geen geld uitgeven voor advies? Dan kun je altijd nog kiezen voor gratis interieur advies bij goede meubelzaken; zoals bijvoorbeeld Vandonzel.nl.