Het afgelopen jaar heb je veel thuis doorgebracht. Werken aan de keukentafel, films kijken op de bank en je woonkamer veranderde ook ineens in een part-time sportschool. Wellicht heb je tijdens deze periode wel eens naar je woning gekeken en kwam je erachter dat het wel eens aan upgrade toe was. Wil je je woning een luxere touch geven? Dan ben je aan het juiste adres, want in onderstaande blog lichten we toe hoe je dat kunt doen!

Groter is beter

De een vindt ‘’less is more’’ beter, de ander ‘’the bigger the better’’. Als je voor een luxe interieur gaat, is het aan te raden om grote meubels te gebruiken. Eigenlijk is het een combinatie van de twee termen, aangezien je in feite gebruik moet maken van weinig meubels, maar wel grote juist. Plaats bijvoorbeeld een grote bank in de woonkamer of een groot schilderij. Ook als je een kleine woning hebt, passen grotere meubels er goed in. Je krijgt er juist een ruimer effect van, in plaats van veel kleinere meubels opgepropt in een ruimte. Ga voor groot, maar wel voor minder! 

Donkere tinten

Heb je een kleurrijk interieur, met veel verschillende kleuren en houten meubels? Dan is de kans groot dat het niet echt luxe aanvoelt, maar eerder landelijk. Wil je het echter veranderen naar een chique inrichting, gebruik dan veel donkere tinten. Denk aan grijs, beige, zwart, maar ook wit als contrast. Een betonnen vloer staat ook altijd mooi, in combinatie met metalen materialen aan meubels. Om het wat zachter te maken, kun je altijd nog hout gebruiken. 

Accessoires

Accessoires bepalen de sfeer van een interieur. Zet bijvoorbeeld een grote vaas neer met mooie, weelderige bloemen, of hang een mooie poster op. Ook kun je gebruiken maken van kleinere meubels als accessoires, zoals spiegels. Een luxe salontafel plaatsen is ook altijd een goed idee: hieromheen kan je de sfeer van de rest van je interieur bepalen en dus echt gebruiken als middelpunt van jouw woonkamer. 

 

Heb je meer inspiratie en tips nodig? Kijk dan eens op www.solfelt.nl.