Kunstbomen zijn allang niet meer de bomen die u tien jaar gelden op kantoor had staan. Deze voorgangers van de kunstplanten van tegenwoordig hadden een plastic uitstraling en werden voor een veel te hoge prijs verkocht. Deze trend duurde dan ook niet lang. Nu is er sinds enkel tijd weer veel interesse gekomen voor deze markt. Bedrijven zijn aan de slag gegaan, of kunstbomen en -planten te creëren met een realistische look die nauwelijks te onderscheiden zijn van de echte plant. Ook zijn deze nieuwe kunstplanten te koop voor een realistische en eerlijke prijs. Wat heeft een kunstboom u te geven?

Druk met werk, geen tijd voor onderhoud

U zal van tevoren vast denken, waar slaat dit nou op? Iedereen heeft toch wel tijd om zijn of haar planten te verzorgen. Nu is dit echt niet altijd het geval. Denkt u maar aan mensen die vaak weg zijn voor werk naar een ver land voor een bepaalde tijd. Misschien bent u dit zelf wel. U zal zeker erkennen dat veel planten niet meer zo mooi zijn als dat ze voorheen waren toen u terugkwam.

Drukke dag gehad? Geen extra zorgen

Toch is de bovenstaande groep mensen niet de enige doelgroep voor kunstbomen of planten. Bent u simpelweg een harde werker die volle werkdagen maakt? Dan zal zeker herkennen dat na een dag werk u niks anders wilt, dan even rustig onderuit zitten. Met het aanschaffen van een kunstboom of een kunstplant zorgt u voor zo min mogelijk zorgen. Hoe minder er thuis gedaan moet worden, hoe rustiger u het hebt. Zo gek zijn deze kunstplanten dus nog niet.

Geen rommel door uw huis

Het is natuurlijk een groot voordeel dat u de kunstplant of kunstboom geen water hoeft te geven. Maar dit is zeker niet het enige voordeel van deze soort planten. Kunstplanten of -bomen geven namelijk geen rommel af. Dit betekent nooit uitvallende bladeren of bloemen die u door uw gehele woning heen vindt. Ook kan een kunstboom in huis een aderlating zijn, voor mensen met een allergie zoals hooikorts. Nu is het buiten last hebben van zo’n allergie al vervelend, laat staan dat u dit ook naar binnen haalt met een echte boom of plant.

Kunstboom is echte kunst

Het zit in de naam. Een kunstboom is echte kunst die een kamer of ruimte helemaal af kan maken. Dit is de reden waarom het iet een nepboom wordt genoemd. Omdat de kunstboom natuurlijk nooit minder mooi gaat worden, kan het gezien worden als een kunststuk in uw huis. Een echte boom zou lelijk kunnen worden, een ziekte krijgen of anders groeien dan gewenst. Deze nadelen vindt u niet terug bij een levensechte kunstboom. De kunstboom kan u ideaal combineren met kunst hangplanten die in of naast de boom gehangen kunnen worden. Dit geeft een natuurlijk uiterlijk en zal uw woning ongetwijfeld doen opfleuren.