In de zomer met plus 30 graden wil je ook goed kunnen slapen. Als het zo warme is heb je het liefst zo min mogelijk om je lijf. Sommigen slapen alleen nog maar om de hoes van hun dekbed. Dan mis je toch altijd nog het gevoel van een goede deken om je heen. Het dilemma tussen het willen hebben van het gevoel van een dekbed, maar het ook cool willen hebben speelt zich bij velen af. De guldenmiddenweg hiervoor is een goed zomerdekbed.

Waarom een zomerdekbed?

Dekbedden die speciaal voor een specifiek seizoen zijn ontworpen hebben allemaal zo hun eigen doel. Een winterdekbed is extra dik en bevat vulling die de warmte extra goed binnen houdt. Een zomerdekbed doet weer precies het tegenovergesteld. Dit dekbed houdt namelijk de warmte buiten, maar de koelte in het dekbed. Hierdoor krijg jij het nooit te warm.

Een zomerdekbed biedt jou dus precies wat je nodig hebt om een goede nachtrust te kunnen beleven in de zomerse hitte. Speciale materialen zorgen ervoor dat jij het niet te warm krijgt, ook niet wanneer de temperaturen het kwik flink doen stijgen.

Veel personen denken dat een vierseizoenendekbed hetzelfde effect heeft als een zomerdekbed. Dit is echter niet helemaal waar. Een vierseizoenendekbed is namelijk alsnog een stuk dikker dan een zomerdekbed. Dit zorgt er dus voor dat er extra warmte wordt vastgehouden. Als je het snel warm krijgt in de zomer, is een zomerdekbed de beter optie.

Kies het juiste zomerdekbed

Ook niet elk zomerdekbed is maar een zomerdekbed. hier kunnen nog aanzienlijke verschillen in zitten. Zo zijn er grote verschillen in kwaliteit, maar ook in de materialen die gebruikt worden. Vullingen van zomerdekbedden kunnen verschillen. Dit kan gevolgen hebben voor de isolatie die een dekbed biedt.

Daarnaast is niet elk zomerdekbed even dun. De dikte kan een groot verschil maken in hoe warm jij het in de avond krijgt. Elke millimeter extra dikte telt en kan extra warmte opleveren.

Het is belangrijk om bij een zomerdekbed een ideale balans te vinden. Deze balans dien je te vinden tussen het gevoel van de dekbed en de warmte die je ervaart. Als een dekbed bij voorbaat al niet fijn voelt is het al een afrader. Maar als je niet kan slapen, vanwege de hitte is het ook geen goede aankoop. Zorg er dus voor dat je een dekbed vindt dat zowel goed aanvoelt als dekbed, als je lekker koel houdt in de zomer. Het perfecte dekbed ligt namelijk echt op jou te wachten.