Wie loopt er nu eigenlijk niet graag een parfumerie binnen? Precies, geen flauw idee. We ruiken namelijk allemaal graag lekkere dingen. Of dit nu parfum is, deodorant, de geur van vers bereid eten, of de lichaamsgeur van jouw knappe vriend/vriendin/partner, dat maakt allemaal niet uit. Vrijwel iedereen heeft een hekel aan zweetlucht of de muffe lucht die soms kan hangen in jouw woning. Gelukkig is daar ook een hedendaagse oplossing voor bedacht. Zo kun je namelijk gemakkelijk je huis heerlijk laten geuren, net zoals een parfumerie m.b.v. de welbefaamde ScentChips maar hoe ga je hier eigenlijk precies mee om?

De werking

De scentchips, oftewel stukjes kaarsvet in een bepaalde geur en bijpassende kleur leg je op de daarvoor bijpassende scentchips brander. Deze is voorzien van een opening waarin een hittebron (in dit geval een kaarsje) kan worden geïnstalleerd. Verder is deze brander voorzien van een plateau/schaaltje aan de bovenzijde van de brander waarop de scentchip kan worden gelegd. Door de hittebron aan te steken wordt het oppervlakte verhit, waarna de scentchip begint te smelten en daarmee de geur van deze scentchip vrijkomt. Je hebt ze in allerlei soorten geuren, van bosbes tot appeltaart, van eikenhout tot linnen en ga zo maar door. Je wilt daarom niet een bepaalde soort kopen, maar je wilt natuurlijk meerdere soorten scentchips uitproberen. Dit brengt echter het volgende nadeel met zich mee; alle geuren raken gemengd doordat je ze gemengd van elkaar bewaart. En net zoals twee parfums op elkaar gespoten, niet bepaald lekker ruikt, geldt dit ook voor scentchips.

De oplossing

Gelukkig is er een gemakkelijke oplossing bedacht voor het zojuist besproken probleem, namelijk; de verzameldoos. In deze doos kun je gemakkelijk alle scentchips scheiden van elkaar door de vakken die aanwezig zijn in deze doos. Door deze doos vervolgens goed af te sluiten komen deze luchtjes niet vrij en ruikt je woonkamer niet naar een zeepfabriek.

De doos voor jou

Je kunt natuurlijk een simpele verzameldoos scoren bij de dichtstbijzijnde koopjeswinkel, maar je kunt natuurlijk ook gaan voor een trendy houten verzameldoos (dit staat leuk op tafel) of wat dacht je van een leuk blik? Voor de soort doos hebben wij meteen de tip voor je, namelijk een theedoos. Wanneer een artikel namelijk onder de naam ‘verzameldoos’ wordt verkocht, stijgt de prijs van deze doos aanzienlijk. Om onnodig grote uitgave te voorkomen, kun je ook een leuke theedoos scoren. Het ziet er hetzelfde uit, echter houd je hierdoor wel wat geld in de portemonnee! Heel erg fijn natuurlijk.

Bron: Jouwinboedel.nl