Badkamertrend voor 2019: je eigen home wellness

Wil jij je badkamer al een tijdje ontzettend graag in een nieuw jasje steken? Dat is een heel goed idee! Er zijn namelijk een aantal manieren waarop je jouw badkamer kunt omtoveren tot een plek waar je heerlijk kunt ontspannen. De badkamertrends voor dit jaar spreken namelijk allemaal heel duidelijk luxe en wellness uit. En dat is heel begrijpelijk! Een luxe wellness badkamer is namelijk een plek waar je even helemaal tot rust kunt komen. Net een echte spa, maar dan in je eigen huis! Zo kun je altijd genieten van een relaxmoment. Wil je graag weten hoe je je badkamer omtovert tot een echte spa? Dat vertellen we je in deze blog!

Natuurlijke kleuren en materialen

Ten eerste is het gebruik om natuurlijke kleuren en materialen te gebruiken bij het inrichten van je badkamer. Dit creëert namelijk een oase van rust waarin je heerlijk kunt ontspannen. Kies bijvoorbeeld voor het gebruik van hout. Houten accenten staan erg mooi in een wellness badkamer. Kies bijvoorbeeld voor een houten vlonder onder je bad of andere houten accessoires.

Een mooi badkamermeubel

Een mooi badkamermeubel is essentieel in een wellness badkamer. Als er allerlei spullen rondslingeren in je badkamer, zul je namelijk nooit echt lekker kunnen ontspannen. Zorg er daarom voor dat er geen losse spullen staan, maar dat alles een plekje heeft. Een badkamermeubel zorgt voor rust, omdat je alles netjes achter de deurtjes kan opbergen. Wasmachine kopen?

Een jacuzzi plaatsen

Voor de ultieme wellness badkamer kun je ervoor kiezen om een jacuzzi te plaatsen. In een jacuzzi kun je echt even helemaal tot rust komen, genietend van het warme water en de massage jets. Een jacuzzi is niet alleen heel fijn om te ontspannen, maar het ook ook verschillende gezondheidsvoordelen. Zo wordt je bloedsomloop bevorderd, ervaar je minder stress, kunnen je spieren optimaal ontspannen en wordt je nachtrust verbeterd. Voor de aanschaf van een jacuzzi kun je terecht bij Elite Wellness.

Planten in de badkamer

Misschien denk je hier niet direct aan, maar het is een heel goed idee om planten neer te zetten in de badkamer. Met planten haal je namelijk de natuur in je badkamer, je zorgt voor zuurstof en er ontstaat een huiselijke sfeer.

De juiste verlichting

Ook de juiste verlichting is belangrijk in een wellness badkamer. Je wil namelijk de juiste verlichting om je make-up te kunnen doen in de ochtend, maar je wil ook de juiste verlichting om ‘s avonds sfeervol te kunnen genieten van je jacuzzi. Kies dus voor functionele verlichting zoals inbouwspots, maar ook voor decoratieve verlichting zoals wandlampen.