Tips voor het goed inrichten van kleine ruimtes in huis komen altijd goed van pas. Niet iedereen beschikt over een ruime slaapkamer, daarom hebben wij 3 handige tips op een rijtje gezet die je direct kan toepassen bij het inrichten van je (kleine) slaapkamer.

Tip 1: Ruimte onder het bed

Heb je ruimte onder je bed? Gebruik deze ruimte voor het opbergen van spullen die je anders ergens anders in de kamer moet neerleggen. Denk aan een extra dekbed, winterkleding, oude boeken of administratiemappen. Ruimte onder je bed is altijd handig. Heb je geen bed met ruimte eronder? Op Ruwette.nl vind je een ruim aanbod aan bedden met opbergruimte. Dit scheelt echt enorm veel en laat jouw kleine kamer ruimtelijker lijken.

Tip 2: Maak gebruik van de slaapkamer wanden

Uitstekende objecten aan de muur zijn niet heel praktisch in een kleine slaapkamer. Echter zijn er handige of dichte hangkasten om je spullen in op te bergen die weinig ruimte in beslag nemen, maar toch voor extra opbergruimte zorgen. Ook het ophangen van een spiegel zorgt ervoor dat je kamer een stuk ruimtelijker oogt.

Tip 3: Lichte kleuren

Donkere kleuren zorgen voor sfeer, maar daardoor lijkt je kamer ook een stuk kleiner. Gebruik dus altijd lichte en neutrale kleuren in je slaapkamer om deze zo ruimtelijk mogelijk te laten ogen. Het plafond wit schilderen scheelt al een hele hoop.